Nipte zege voor Oranje Wit

Oranje Wit-Bladella 14-12 (8-7). Doelpunten: Maureen Drabbels (4x), Aniek Drabbels, Steffie van Rooij en Kim Hendrix (allen 2x), Dionne Drabbels, Jessica Klaassens, Janne Gellings en Mandy Litjens.

Venray | in de hoofdklasse behaalden de korfbalsters van Oranje Wit een nipte zege in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Bladella: 14-12.

Tegen de gasten, die met slechts een punt de laatste plaats bezetten in de stand, opende de thuisploeg de score met een doorloopbal. Hierna nam Bladella brutaal het initiatief en de leiding door drie treffers op rij: 1-3. Oranje Wit had het in de openingsfase lastig en wist moeilijk de korf te vinden. In het verloop van de eerste helft herstelde de thuisploeg zich en boog de achterstand om in een voorsprong van een treffer: 5-4. Hierna wisselden beide teams elkaar af met scoren en werd de rust ingegaan met een minimale voorsprong voor Oranje Wit: 8-7. In de tweede helft lukte het de Leunse korfbalsters niet om de marge te vergroten. Pas in de laatste tien minuten wist de Leunse ploeg in een korte tijd een verschil van drie doelpunten te maken: 14-11. Het slotakkoord was voor de gasten, maar de zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar: 14-12. Op zondag 10 februari gaat Oranje Wit op bezoek bij Rooi. Het duel in Sint Oedenrode begint om 14.15 uur.