Volleybalsters verslaan koploper

Havoc 3-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 24-26, 19-25, 24-26 en 17-25

Haps | De volleybalsters van ActiveRooy leverden een knappe prestatie door de koploper in de tweede klasse I, Havoc 3, in eigen huis met 0-4 te verslaan. Het was de eerste nederlaag voor Havoc 3.

De gasten begonnen ongedwongen aan het duel met de ranglijstaanvoerder door meteen een voorsprong te nemen. Havoc 3 herstelde zich vervolgens en nam de leiding na een sterke servicereeks. Door uitstekend aanvalswerk, met in de hoofdrol Loes Vervoort, pakte ActiveRooy alsnog de winst in de eerste set: 24-26. De tweede set werd opnieuw overtuigend gespeeld door de Venrayse ploeg. Door een goede organisatie in het achterveld en verdediging van libero Pien Pelders resulteerde dit in prachtige set-ups van Lisanne Francken-Lomme en goed afgemaakte aanvallen van onder meer Marleen Oudenhoven. De set ging dan ook met gemak naar de gasten: 19-25.

De gevreesde derde set, waarvoor de Venrayse speelsters door coach Simone van den Bekerom waren gewaarschuwd, was spannend en liep lang gelijk op. Ellen Ruhe liet haar beste set-ups zien en Tessa van Tits en Mette van den Bekerom wisten hier wel raad mee. Met overtuigende smashes werden volop punten binnengehaald. Ondanks een goede servicereeks en sterke aanvallen van de thuisploeg ging de set nipt naar ActiveRooy: 24-26. In de vierde set nam Sasha Leksuhina het heft in handen en bracht door haar service de ploeg op een 0-6 voorsprong. De gasten bleven die voorsprong vasthouden en met een goede organisatie en een aanvallend sterke Tessa Janssen werd ook die set overtuigend gewonnen met 17-25.