Vijf punten voor matig ActiveRooy

Havoc 2-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 13-25, 18-25, 21-25 en 16-25.

Haps | De volleyballers van ActiveRooy wonnen de uitwedstrijd tegen Havoc 2 in Haps met overtuigende cijfers: 0-4.

ActiveRooy strijdt nog steeds voor de titel in de derde klasse H, maar worstelt door blessures en ander ongemak om de race met Were-Di 2 vol te houden. In Haps wist de Venrayse ploeg zich versterkt met Joris Arts, een nuttige aanwinst in een verder matige potje volleybal. Een niet geheel fitte Toon Wijnen was andermaal spelverdeler in de Venrayse ploeg die moeizaam op gang kwam. Beide ploegen hielden elkaar tot tien punten in evenwicht, waarna de foutenlast aan Venrayse zijde drastisch kelderde, met een afgetekende 13-25 zege als resultaat. De enige opwinding werd veroorzaakt door enkele beslissingen van de verder prima acterende scheidsrechter die alle commentaar adequaat pareerde. De tweede set liet eenzelfde beeld zien, zij het dat de ploegen elkaar nog iets langer in evenwicht hielden. Gaandeweg werden met name de buitenballen door Toon beter aan het net gespeeld waardoor de aanvallen van Rik Wienen bij vlagen genadeloos binnen werden gesmasht. Tel daarbij op een goede servicereeks van Bent van der Markt en ook de tweede set viel met 18-25 ten prooi aan de Venraynaren.

In de derde set ging het beloftenteam van Havoc op zoek naar setwinst en nam een aantal punten voorsprong. ActiveRooy had moeite om aansluiting te houden en verviel in nodeloos onrustig en foutgevoelig volleybal. De mannen uit Haps roken hun kans en probeerden het spel te versnellen. Door de combinatie met hervonden rust en controle aan Venrayse zijde, deed de thuisploeg alsnog met 21-25 de das om. De thuisploeg leek in de laatste set overmand door vermoeidheid. ActiveRooy werd niet uitgedaagd om nog vol aan te gaan. De over het geheel genomen matige pot werd als een nachtkaars door de gasten met 16-25 vakkundig uitgeblazen. ActiveRooy blijft tweede in de stand met vijf punten achterstand op Were-Di 2, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Komend weekend is de ploeg vrij.