Koploper verslaat De Peelkorf: 19-13

Stormvogels-De Peelkorf 19-13 (8-8). Doelpunten De Peelkorf: Rachel van Meijel (3x), Lieke Thomassen, Lynn v.d. Weerden en Loes van Dijck (allen 2x), Lisan Hikspoors, Eline Claessens, Anke van Bussel en Marly van Asten.

Luyksgestel | In de hoofdklasse korfbal verloor De Peelkorf de uitwedstrijd tegen koploper Stormvogels. In Luyksgestel werd het 19-13 voor de thuisploeg.

In het duel tussen de nummers een en drie kwamen de gasten al snel aan de leiding door een fraai afstandsschot van Rachel van Meijel. De thuisploeg had meteen een antwoord klaar en boog de achterstand om in een 5-1 voorsprong. Vervolgens wisten beide ploegen om beurten te scoren en bleef de marge in het voordeel van Stormvogels: 8-4. In de slotfase van een aantrekkelijke eerste helft toonden de gasten veerkracht en kwamen vlak voor rust door vier treffers op rij langszij (8-8). Dit was tevens de ruststand. De eerste aanval na rust werd direct bekroond door De Peelkorf (8-9), maar tot twee keer toe wist Stormvogels de stand gelijk te trekken: 10-10. Er brak vervolgens een onrustige fase aan waarin de thuisploeg opnieuw een gaatje wist te slaan. Het was de goed ingevallen A-speelster Anke van Bussel die iets terug kon doen (13-11). In de slotfase liep Stormvogels uit naar een te hoog uitgevallen zege van 19-13. Op zondag 10 februari speelt De Peelkorf thuis tegen Melderslo. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 14.40 uur.