Titel lonkt voor handballers

Rapiditas 3-Manual 22-35 (13-17). Doelpunten Manual: Driek Gabriëls (11x), Jan Vorstenbos en Martijn Schütte (beiden 4x), Ruben Albers en Pim Vink (beiden 3x), Mel Aelmans, Paul Stroy, Bennie Beekers en Jochem Duisters (allen 2x) en Maarten Lucassen.

Weert | In de tweede klasse wonnen de handballers van Manual de uitwedstrijd tegen Rapiditas 3 met royale cijfers: 22-35. Door deze zege stevent de Venrayse ploeg af op de titel. Manual leidt de dans met respectievelijk drie en vier punten voorsprong op BDC'90 en BFC 3. In sporthal Aan de Bron in Weert ging het er vanaf het eerste fluitsignaal van beide kanten hard aan toe. Door sterk aanpakken en goed uitverdedigen werd er aan beide kanten moeilijk gescoord. Na vijf minuten spelen waren er dan ook weinig doelpunten gemaakt. Na tien minuten spelen werden er een aantal wissels ingebracht en begon het spel te lopen bij Manual. Onverwachtse wissels en goedgeplaatste cirkelspelers wisten te profiteren. Zo wist Jan Vorstenbos twee maal op gelukkige wijze te scoren, verzilverde Martijn Schütte de nodige kansen en liep Driek Gabriëls in uitstekende doen en liep keer op keer succesvolle breakouts. Manual kreeg diverse zeven meters die alle werden benut: ruststand 13-17. In de tweede helft behield Manual de focus. Via treffers van Jochem Duisters, Pim Vink, Paul Stroy, Maarten Lucassen en Ruben Albers werd de voorsprong verder uitgebreid. Ook doelman Jarno Wolfs eiste een hoofdrol op, door maar liefst 42 procent van de inzetten te stoppen. Op zondag 10 februari speelt Manual uit tegen Brunssum, aanvang 11.55 uur.