SVOC'01 legde Resia zondag alleen letterlijk over de knie, hier bij Maikel Wismans.
SVOC'01 legde Resia zondag alleen letterlijk over de knie, hier bij Maikel Wismans. Foto: Jolijn van Goch

Bouwen aan brede basis

SVOC'01-RESIA 4-4 (2-0). 4. Thijs Loonen 1-0, 42. Sid Peeters 2-0, 49. Martijn Derks 2-1, 54. Ralf Wijnhoven 2-2, 61. Thijs Hebben 2-3, 62. Rob Houwen 3-3, 69. Tim Michiels 3-4, 87. Danny Houwen 4-4.

SVOC'01: Ellery, Johan Gommans, Voermans, Peeters, Claessens (69. Dinghs), Kleeven, Peeters, Wismans (81. Joost Gommans), Rob Houwen, Classens, Loonen (70. Danny Houwen).

door Dennis Stiphout

Oirlo | Het was afgelopen zondagmiddag stipt om 14.30 uur stil op sportpark De Heesakker in Oirlo. Geen speler op het veld, geen supporter langs de kant. Dat bleek vijf minuten later stilte voor de storm. Het beeld staat in schril contrast met de dinsdag- en donderdagavond, waarop het tegenwoordig volle bak is tijdens de training voor de selectie. Dat was in het verleden wel anders, maar onder de nieuwe trainer Jeroen Denissen is er een frisse wind gaan waaien. Spelers van het eerste en tweede elftal van SVOC'01 weten het sportpark niet meer uitsluitend op zondagmiddag te vinden, maar begeven zich ook op dinsdag- en donderdagavond (letterlijk en figuurlijk linksom of rechtsom) richting De Heesakker. "De trainer is goed bezig geweest om er één selectie van te maken", beaamt ook doelman en aanvoerder Mikey Ellery. "Dat was ook de doelstelling: een goede en brede selectie krijgen. Je merkt echt een verschil ten opzichte van andere seizoenen. De sfeer is goed, we zijn heel blij met Jeroen."

De grootste winst die de fusieclub dit seizoen heeft geboekt, is wel duidelijk. Voorheen was het op trainingen soms onmogelijk om een partijtje vier tegen vier te spelen, dit seizoen kan er een heel toernooischema worden gemaakt. De truc: een realistische trainer en duidelijkheid. "Het gaat erom dat je achter je afspraken staat en voor duidelijkheid zorgt", licht Denissen zelf toe. "Het gaat om enkele afspraken die je maakt om het groepsgevoel tussen het eerste en tweede te creëren. Ik ben degene die het kan sturen en motiveren en de positiviteit erin kan houden. Als ik dat doe, kan ik dit met een groep bereiken." En zo was het weinig opzienbarend dat er in het duel met RESIA een speler van het tweede elftal, Thijs Loonen, gewoon in de basis stond bij het eerste.

Tot een spectaculaire plek op de ranglijst in de vijfde klasse leidt het allemaal nog niet, maar dat is voor nu van ondergeschikt belang. Het duel met de gasten uit Wellerlooi verveelde zondagmiddag geen moment. SVOC kwam voor rust comfortabel op voorsprong, maar liep na rust in het mes. Op het moment dat de gasten de achterstand hadden omgebogen, hielp een penalty SVOC terug in het zadel: 3-3. Ruim vijf minuten later mocht RESIA ook van elf meter aanleggen en nam het wederom de leiding. Danny Houwen redde in de slotfase met een rake kopbal een punt.

"Het is niet de eerste of tweede keer dat ons dit gebeurt", foetert Denissen na afloop op de weggegeven 2-0 voorsprong. "We hebben dan niet de rust en het vertrouwen om dat in de tweede helft uit te kunnen bouwen. We maken gemiddeld haast twee goals per wedstrijd, alleen je pakt de punten niet die je verdient." Toch erkent Denissen ook dat dit seizoen met zijn selectie de prioriteiten meer doordeweeks dan in het weekend liggen. "De animo en wil is er. Als we dat dit seizoen vol kunnen houden, kunnen we volgend jaar verder gaan bouwen. Dat is de grootste winst."