Nieuwe lichtjeskapel Maashees

MAASHEES | Op palmzondag 14 april wordt in Maashees de nieuwe lichtjeskapel op het kerkhof ingezegend. De inrichting van de kapel is samengesteld met beelden, hekwerk en bankjes uit de kerk van Maashees die inmiddels is gesloten. Dat meldt dorpsblad het Ankertje.

Twee jaar geleden kwam de kapelcommissie opnieuw bijeen, na een jaar waarin de kruiswegkapelletjes werden gemaakt en een eerste ontwerp voor een sacrale ruimte op het kerkhof sneuvelde. Verschillende varianten en locaties werden bekeken. Uiteindelijk viel de keuze het zogenaamde 'liekenhûske' op het kerkhof bij de kerk te verbouwen.

In de zomer van 2017 werd door de werkgroep kerkhofonderhoud, en dan de harde kern ervan, een nieuwe berging op het kerkhof geplaatst, zodat de opslag en tuingereedschap verplaatst konden worden. Zaterdag 7 april 2018 is gestart met de bouw van de kapel.

Het werk is nog niet helemaal afgerond, maar de werkgroep zegt trots te zijn op wat is gerealiseerd. In de weken voor 14 april worden de puntjes op de i gezet. Het geld voor de kapel komt van onder meer de parochie, het SWOGB en de Köpkesmert. Waarschijnlijk komt het angelusklokje (kleinste klokje) in een klokkenstoel op het kerkhof te staan. Daarvoor worden sponsoren gezocht.