XpeditieLab organiseert Kids College


Venray | Op dinsdag 12 februari om 10.00 uur organiseert het XpeditieLab Venray het eerste Kids College in de schouwburg in Venray. Leerlingen van alle groepen 7 en 8 van SPOVenray zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De leerlingen worden verwelkomd door Ted Lenssen van het XpeditieLab. Hij legt het doel van het Kids College uit en legt uit wat het Xpeditielab doet. Ook vertelt hij over Kies Techniek en het gastbedrijf voor de Kiestechniek dag op zaterdag 16 maart 2019.

Diverse sprekers doen hun best om de kinderen te enthousiasmeren en inspireren voor wetenschap en technologie. Tevens geeft dit de kinderen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de toegepaste technieken in het Venrayse bedrijfsleven. De robotica technologie komt in het bijzonder aan bod, aangezien dit het thema van de Kiestechniek dag: Robots, een helpende hand!

Kies Techniek werd vorig jaar op het Raayland College georganiseerd

Na afloop van het Kids College krijgen alle scholen een eigen starterkit van BYOR mee naar hun school. Met deze kit kunnen ze een eigen robot bouwen in combinatie met allerlei kosteloze materialen. Zo bouwen ze een robot die aansluit bij het thema van de bedrijvendag. De bedoeling is dat iedere school een groepje leerlingen benoemt, dat hun robot presenteert in ingerichte kraampjes bij de Kies Techniek Bedrijvendag. De Kies Techniek Bedrijvendag vindt plaats op 16 maart 2019 van 11:00 uur tot 16:00 uur bij het gastbedrijf Inther Group op Amfoor 15 in Venray.

Later dit schooljaar wordt er een Kids College georganiseerd voor de groepen 3 en 4. Volgend jaar zijn de groepen 5 en 6 en de groepen 1 en 2 aan de beurt om een plaatsje te nemen in de collegebanken.