Afbeelding
Foto:

Carnaval bij Roelanzia

Ysselsteyn | Het carnavalsfeest bij Roelanzia aan het Lovinckplein 2 in Ysselsteyn barst dit jaar op zaterdag 23 februari los met verklèdbal. "We pakken het weer groots aan", vertelt Rik Rongen van Roelanzia enthousiast. Zo komen Hoondervel en Pruuf Mar, LVK-finalisten van 2018, optreden tijdens het verklèdbal. Het Puppies Huisorkest maakt het geheel af.

"Eigenlijk is de bedoeling van het verklèdbal heel simpel. We beginnen om 20.11 uur en het staat in het teken van carnaval vieren. De best verklede persoon, groep of paar wint een prijs."

Een week later start het officiële carnavalsfeest op vrijdag 1 maart met Buutte gewoon lekker Buutte gewoon smullen. Er wordt een viergangendiner geserveerd met tussen de gangen door vier verschillende buutreedners. Het diner kost 34,75 euro. "We hebben diverse buutreedners uit zowel Brabant als Limburg. We openen de deuren om 18.33 uur en rond de klok van 19.00 uur beginnen we met de eerste gang." Reserveren kan via info@roelanzia.nl of via 0478-541221.

In samenwerking met carnavalsvereniging De Piëlreus organiseert Roelanzia op zondag 3 maart het Kriemelbal en de Reuzerees. Het bal gegint om 10.33 en staat in het teken van het kindercarnaval. Om 14.11 uur vindt de derde editie van de Reuzerees plaats. "Wie is de snelste over het parcours met de nodige hindernissen. Dat is vraag tijdens deze middag. We sluiten af met dj's in het café."

Roelanzia heeft op maandag 4 maart weer een editie van de Buutte gewoon lekker Buutte gewoon smullen. "Dit keer met driegangenmenu en tussen de gangen door drie buutreedners. Deelname kost 29,75 en reserveren kan via info@roelanzia.nl. De avond begint om 18.33 uur." Het carnavalsfeest wordt afgesloten met de reuzeoptocht op dinsdag 5 maart. Onder meer Marleen Rutten en Pruuf Mar komen dan meteen na afloop van de optocht optreden in het café. Entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding