Start inschrijving wandelevenement


Venray | De voorinschrijving voor de tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) is geopend. De tweede editie van het wandelfestijn vindt plaats op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 en zondag 2 juni.

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basisafstanden, van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. De wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. De start is dit jaar vanuit een grote tent die op het Schouwburgplein in Venray komt te staan. In deze tent is de organisatie gehuisvest met het inschrijfbureau, EHBO etc. en is tevens het start- en finishpunt van alle tochten. In de tent zijn ook een koffiehoek en een kleine bar ingericht, waar de deelnemers consumpties kunnen nuttigen. Tevens is er muzikaal vermaak.

Gelijktijdig met het wandelevenement vindt op het Henseniusplein een foodtruckfestival plaats. De organisatie hiervan is in handen van diverse ondernemers aan dat plein. Enkele voorzieningen doen de organisaties gezamenlijk.

De wandelroutes zijn vernieuwd en zo gepland dat alle kerkdorpen van Venray hierin voorkomen. Dit jaar is er op zondag ook een 5 kilometer lange familiewandeltocht, vooral bedoeld voor (groot)ouders en (klein)kinderen. In samenwerking met het Gehandicapten Platform Venray (GPV) zijn er op zondag zeker een en mogelijk twee routes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. De afstanden zijn 5 en eventueel 10 kilometer. De routes worden uitgezet door het GPV, dat deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk staan de wandelroutes van 5 en 10 kilometer aan de basis van deze routes. Daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel, worden alternatieven gemaakt.

Alle kerkdorpen komen in de wandelroutes voor

De voorinschrijving sluit op 26 mei om 24.00 uur. Daginschrijving op 31 mei, 1 of 2 juni is ook mogelijk. Het inschrijfgeld per wandeldag bij daginschrijving bedraagt € 8,= per dag. Bij daginschrijving is het niet mogelijk om te pinnen men kan alleen contant betalen.

Het inschrijfgeld is inclusief: Een blijvende herinnering in de vorm van een pinspeld, een stoffen embleem om op rug of heuptas te bevestigen, tas van Venray Bloeit en een gratis consumptie. Voor de 5 kilometer op zondag is er een gezinskaart voor 2 tot en met 6 personen. Deze is echter zonder bovenstaande attenties. Van het inschrijfgeld gaat 25 procent naar het goede doel Stichting ALS Nederland. Inschrijven kan via de website www.wandelevenementvenray.nl/inschrijven/.