Afbeelding
Foto:

Drie kampioenen schutterij Venray

Ell | Tijdens de solistenkampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen afgelopen zondag, gehouden door schutterij Sint Sebastianus Ell, waren de optredens van de leden van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray van hoog niveau.

In een sterk deelnemersveld van 98 solisten gingen in drie divisies de eerste prijzen mee naar Venray. Xander Bakx won in de jeugddivisie met 86 punten, Rutgher Spanjaard won in de vierde divisie met 87 punten en Teun Bom sloeg toe in de derde divisie met maar liefst 91 punten. Hij eindigde gedeeld eerste in het totaalkampioenschap.

Silke Krijnen behaalde 85 punten in de jeugddivisie en Bas Andriessen greep in de 5e divisie 82 punten. Door deze prestaties kwalificeren Teun Bom, Rutgher Spanjaard, Xander Bakx en Silke Krijnen zich voor de Limburgse kampioenschappen op zondag 17 maart in Melick.

Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray maakt al jaren gebruik van een eigen interne opleiding. Met hulp van de gekwalificeerde instructeur Jan Voermans wordt nieuwe leerlingen de techniek van het trommelen bijgebracht. Na een opleiding zijn de leerlingen klaar om concoursen en wedstrijden te bezoeken met het vak van het trommelen. Het is dan ook nu de tijd om in te stappen en lid te worden van de drumband. Neem voor meer informatie contact op via e-mail info@zandakker.nl.

Op de foto van links naar rechts Silke Krijnen, Bas Andriessen, Rutgher Spanjaard, Xander Bakx en Teun Bom.