Afbeelding
Foto:

Prinsen samen op jubileumfoto (video)

Ysselsteyn | Tijdens het jubileumweekend van carnavalsvereniging De Piëlreus uit Ysselsteyn kwamen alle oud-prinsen, oud-vorsten en de huidige vorst Martijn Claessens samen voor een groepsfoto. Uiteraard was ook jubileumprins Peter II van de partij. Wegens ziekte ontbrak alleen oud-prins Jelle I.

Jos Geurts, voorzitter en oud-prins, blikt terug op een geslaagd jubileumweekend. "Als bestuur zijn we zo'n 1,5 jaar geleden begonnen met de voorbereidingen. We wilden een programma samenstellen voor jong en oud. Dat is volgens mij wel gelukt", vertelt hij enthousiast. Voor het jubileumfeest werd een loods bij Rovadi compleet ingericht als feestlocatie en dat heeft veel energie gekost. "Daar zijn we met al onze vrijwilligers wel even mee bezig geweest. Alle tijd en moeite is het dubbel en dwars waard geweest. Het was echt geweldig. Ik ben dan ook een ontzettend trotse voorzitter." Uiteraard was het weekend onmogelijk geweest zonder de inzet van vele vrijwilligers. "Als vereniging hebben we al zo'n vijftig vrijwilligers en daarnaast hebben onder meer ook veel wagenbouwers hun steentje bijgedragen. Ik denk dat er in totaal ruim honderd vrijwilligers met het feest zijn bezig geweest. Zo werkt dat in Ysselsteyn. We helpen elkaar."

Een van de hoogtepunten van het feestgedruis was de Hilarische Kienavond op vrijdag 25 januari. Tijdens de gehele avond waren er ludieke acts, sketches van verschillende gastartiesten en verrassende elementen. "Het was een avond vol humor en spektakel. De kienavond werd afgesloten met een afterparty waar Bjorn en Mieke en Pruuf Mar optraden."

Op zaterdagavond liep Ysselsteyn uit voor een feestavond met de feestband Baby Blue. Deze band stond onder meer op Paaspop en de Zwarte Cross.