sdr
sdr Foto:

Jeugdbridgers Venray op dreef

Grave | Voor de tiende keer was jeugdbridgeclub Dummy uit Grave organisator van een jeugdbridgetoernooi.

Het toernooi is bij uitstek geschikt voor zeer jonge en nog onervaren spelers. De jongste was dit keer Nathan van den Wijngaard van 8 jaar met maatje Joan Jansen van 9 jaar die pas na vier lessen het spel toch al zelfstandig konden spelen en van de begeleiding een compliment kregen voor mooi afspel.

De leerlingen van de Petrus Bandenschool zijn erg enthousiast in de lessen en waren met zes spelers bij de mini's en twee spelers bij de ruitengroep zeer goed vertegenwoordigd.

De ambities waren hoog bij de fanatiek Anne Lutters die met Jente Mous (beiden groep 8) net naast de medailles greep maar als beste Venrayse speelsters vierde werden met een score van maar liefst 58,57 procent. Een prestatie van formaat werd geleverd door Stijn Jacobs uit Leunen, een zeer jonge speler uit groep 6 die met een voor hem onbekende partner de uitdaging aanging en vijfde werd met een formidabele 57,86 procent.

Stijn van Mil met Gijs Camps (Hommel), Rens Mous met Rein Voermans en Lina van Oirschot met MauritzMaxim Jacobs wisten zich ook allemaal in de top tien te klasseren. Nathan van den Wijngaart en Joan Jansen eindigden hun eerste toernooi op de twaalfde plaats.

Spelers die vorig jaar bij de mini's meededen zijn dit jaar aan het bieden en spelen daarom in de ruitengroep, zonder de sa openingen en de bijbehorende conventies. Vorig jaar was Max Breedveld zesde bij de mini's, dit jaar wist hij met een gelegenheidspartner de tweede plaats in de wacht te slepen. Zijn partner van vorig jaar, Robin Brands, speelde nu met Daan Puyn en zij werden derde. Nog meer Venrayse prestaties voor Annemijn Sijbers met Brent Burger van de Bongerd op plek vier en Finn Nelissen met Jasper van Dijk op plaats vijf.

Op 31 maart is het scholenkampioenschap in Utrecht en daar wordt een uitermate spannende strijd verwacht. De kampioenen Sven Brands, Sep de Bruijn, Silke Emonts en Sara Griesheimer zijn doorgestroomd naar de middelbare school, maar de opvolgers staan te popelen om zich in de kijker te spelen.