Afbeelding
Foto:

Heide naar finale met koningin

Heide | Dorpscoöperatie Heide is afgelopen donderdag samen met elf andere projecten doorgedrongen tot de finale van Appeltjes van Oranje 2019. De twaalf genomineerden horen tijdens de finaledag op 23 mei wie er gewonnen heeft. Drie projecten slepen uiteindelijk een Appeltje van Oranje en een cheque ter waarde van 15.000 euro in de wacht.

"Dit is fantastisch", vertelt Ruud Michels van dorpscoöperatie Heide dolenthousiast. "Het is een heel mooi compliment voor onze vrijwilligers. We hadden dit als kleine dorpskern nooit zien aankomen." Het project uit Heide kreeg uiteindelijk zo'n 1100 stemmen. Tijdens de finaledag in Fort Voordorp kregen de 40 halve finalisten de kans om hun project te presenteren aan de jury, bestaande uit medewerkers van het Oranje Fonds en Lucas Meijs (professor of Strategic Philanthropy and Volunteering) en Joost van Alkemade (directeur van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Het project werd dus goed beoordeeld. Ook kreeg de dorpscoöperatie een cheque ter waarde van 1500 euro. Dit jaar staan vrijwilligers centraal bij de Appeltjes van Oranje.

Dorpscoöperatie Heide doet met met de 'sleutel tot de schatkist van Heide'. Ieder huishouden heeft een USB-stick gekregen en vervolgens zijn daar de kwaliteiten van alle inwoners van Heide opgezet. In een grote kaartenbak zijn al deze kwaliteiten per inwoner terug te vinden. "Zo kunnen we elkaar helpen. We kregen positieve kritieken van de jury. Nu kunnen we rustig bijkomen voor de finale op 23 mei in paleis Noordeinde." Koningin Máxima reikt de prijzen uit.