BiblioNu haalt Peter ter Huurne

VENRAY | Peter ter Huurne uit Venray neemt bij BiblioNu per direct een deel van de taken over van de vorige week door de Raad van Toezicht (RvT) ontslagen Jimmy Hendriks. De Nijmegenaar was tot dan directeur/bestuurder van de bibliotheken in Venray en Horst.

Hendriks zou volgens RvT-voorzitter Jan-Hein de Wit geen vaart genoeg maken met het herstelplan van BiblioNu. Elly Jacobs, al werkzaam bij BiblioNu, neemt in Venray de taak van vestigingshoofd op zich en coördineert de verschillende taken.

Ter Huurne gaat volgens De Wit per ommegaande aan de slag met het herstelplan van BiblioNu. Dat plan moet er volgens De Wit voor 1 maart liggen. "Er is geen tijd meer om rustig na te denken over dat plan", volgens De Wit. "Het beeld dat de bieb met problemen kampt, moet snel worden hersteld. Het wordt ook vooral een praktisch document over kosten en personeelsaantallen."
Ter Huurne was onder meer elf maanden teamleider bij Cultura Venray en is secretaris van het cultureel festival Schijt aan de Grens. Vanaf eind 2017 was Ter Huurne lid van de RvT van BiblioNu. Die functie heeft hij neergelegd.