Jumpers'76 doet goede zaken

Almonte 2-Jumpers'76 63-69 (31-29).

Eindhoven | In de tweede klasse behaalden de basketballers van Jumpers'76 in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege tegen hekkensluiter Almonte 2: 63-69.

In het eerste kwart opende Almonte 2 de strijd en stond er al snel een 4-0 voorsprong op het scorebord. Jorik Wulterkens opende de score voor de gasten met een driepunter. Jumpers'76 bleef het eerste kwart gas geven met een aantal mooie aanvallen tot resultaat maar vergat zichzelf te belonen door de bal niet in het netje te gooien. Ook in het tweede kwart bleef het spannend, scores wisselden van kanten waarna het eind tweede kwart Jumpers topscorer Dirk Laurense tijdelijk het veld moest verlaten wegens foutenlast. Bij rust was het verschil slechts twee punten en Jumpers wist dat het nog één tandje bij moest zetten om de punten mee naar te nemen: 31-29. In het begin van het derde kwart liet Jumpers'76 zien toch het verschil te willen maken. Defensief lukte het om de drive al vanaf de top te voorkomen en er werden een paar goede fastbreak scores gemaakt. Aan het einde werd meer balverlies geleden door een slechte passing en makkelijke tegendoelpunten op de break. Het was duidelijk dat in het laatste kwart de verdediging beter moest gaan staan. Er werd meer druk op de bal gezet en hier had Almonte 2 het lastig mee. Door met name een sterk spelende Justin Gommans en Roy Lucassen nam Jumpers in dit kwart de leiding. In de aanval ging Almonte 2 ook meer druk zetten op de bal waardoor het spel anders opgezet moest worden. Dit zorgde ervoor dat een aantal spelers bij Jumpers'76 meer ruimte kregen om naar het bord te gaan. De tegenstander begon in de foutenlast te raken en hierdoor mochten de gasten om beurten richting de strafworplijn. Doordat Jumpers het tempo bepaalde, kon de ploeg afwisselen tussen snelle scores op de break en het rustig opzetten van een aanval. Hierdoor hielden ze de voorsprong vast en werd deze in de laatste minuten verzegeld met een paar vrije worpen: 63-69.

Jumpers'76 staat nu met zes punten uit twaalf duels derde van onderen, maar de marge met de nummers laatst (Almonte 2) en voorlaatst (EBCG) is met respectievelijk vier en twee punten klein. Op zondag 3 februari gaat Jumpers'76 op bezoek bij middenmoter Achilles'71. Het duel in Nuenen begint om 13.30 uur.