Set Up behoudt goede vorm

Set Up/MVC'64-HLB Van Daal 3. Setstanden: 29-31, 25-18, 25-21 en 25-20.

Meerlo | In de promotieklasse hebben de volleybalsters van Set Up/MVC'64 hebben in eigen huis met 3-1 gewonnen van HLB Van Daal 3 uit Den Dungen.

De thuisploeg trok daarmee de uitstekende lijn van een week daarvoor door. De eerste set kende een bloedstollende slotfase, waarin Set Up/MVC'64 meerdere setpunten kreeg maar die niet kon benutten. Dat had geen verregaande gevolgen, want de thuisploeg toonde karakter en pakte de tweede set met solide spel. Het begin van de derde set verliep stroef en HLB Van Daal pakte een voorsprong van 1-6. Mede door sterke services van Ylva Kleeven kwam Set Up/MVC'64 weer terug en pakte het een voorsprong van 8-6. Het spel golfde op en neer, want even later keek Set Up tegen een 15-19 achterstand aan. Set Up/MVC'64 knokte zich echter opnieuw terug en de 21-19 voorsprong werd niet meer weggegeven.

Set Up/MVC'64 wilde na de setwinst doorpakken en de vier punten in Meerlo houden. De Meerlose ploeg leidde de hele vierde set en met 25-19 werd ook de vierde set gewonnen. Dikverdiend werden de punten gepakt. In de komende week staan er twee duels op het programma voor de dames van Set Up/MVC'64. Eerst gaat het elftal zaterdagavond op bezoek in Veldhoven bij Nuvoc Dames 2. Dinsdag wordt het duel tegen het Sambeekse Avance ingehaald in Meerlo. Gezien de stand op de ranglijst zijn het twee belangrijke duels.

Nederlaag Lake Valley

ZVV Remunj-Lake Valley 6-3 (1-2). Doelpunten Lake Valley: Tim Jeuken (2x) en Daan Willemsen.

Roermond | In de hoofdklasse E verloren de zaalvoetballers van Lake Valley met 6-3 in Roermond tegen ZVV Remunj.

Het team uit Venray kon de stijgende lijn van een week geleden niet doortrekken, speelde niet fel genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. Lichtpuntjes waren de optredens van 0-17 spelers Tim Jeuken en Daan Willemssen, die verdienstelijk speelden en alle doelpunten voor hun rekening namen. Het duel kwam moeizaam op gang voor beide teams. Nadat de thuisclub een 1-0 voorsprong nam zette Daan Willemsen zijn debuut luister bij door te scoren in een competitieduel van de hoofdmacht van Lake Valley: 1-1. Iets later bepaalde Tim Jeuken de ruststand op 1-2 in het voordeel van het Venrayse team. Na rust verdedigde Lake Valley zwak. Op de snelle omschakelingen van de thuisclub reageerde men te laat. ZVV Remunj scoorde twee keer en nam de leiding met 3-2. Tim Jeuken schoot nog knap raak en het stond weer gelijk: 3-3. Daarna nekte enkele dubieuze tijdstraffen het Venrayse team en ZVV Remunj nam afstand en won verdiend met 6-3.

Verlies korfbalsters Merselo: 5-9

Merselo-Kangoeroe 5-9 (5-4). Doelpunten Merselo: Loes Claessens (2x), Anke Zegers, Lisa Verhoeven en Ciel van Hoof.

Merselo | In de tweede klasse klasse leden de korfbalsters van Merselo een thuisnederlaag tegen Kangoeroe: 5-9. De thuisploeg begon het duel overtuigend en kwam snel op een 4-1 voorsprong. Daarna kwamen de gasten sterk terug. Merselo miste scherpte en wist de kansen niet af te maken. De Kangoeroe deed dit echter wel en kwam langszij om uiteindelijk de punten mee naar huis te nemen.