'Het Roekenbosch speelt spelletje'

Blitterswijck | Vastgoedbeheerder Victoria OZ dacht begin 2016 een stabiele belegging te doen op vakantiepark Het Roekenbosch. Er werd een woning gekocht voor 105.000 euro. Door de voorgenomen plannen van de gemeente Venray om het park over tien jaar volledig te ontmantelen, blijkt het een kat in de zak. "Een belachelijke oplossing. Van de waarde van de woning is nauwelijks wat over. De woningeigenaren worden voor de gek gehouden", zegt een woordvoerder van Victoria OZ.

Victoria OZ wordt nu, net als de andere woningeigenaren, onder druk gezet om de woning te verkopen aan Het Roekenbosch BV. Een van de opties is om de woning voor 60 procent van de WOZ-waarde van 2017 te verkopen. Dat komt in het geval van Victoria OZ neer op een bedrag van 28.800 euro. Omdat de woning op eigen grond staat, ontvangt Victoria OZ nog 2.000 euro extra. "Echt belachelijk. Deze oplossing slaat helemaal nergens op. De partij die hier beter van wordt is Coöperatie het Roekenbosch en Roekenbosch Ontwikkeling BV."

'Ook de gemeente is gebaat bij breed gedragen oplossing'

Via een algemene ledenvergadering op 9 februari wil Coöperatie het Roekenbosch zich opheffen en overhevelen naar Roekenbosch Ontwikkeling BV. Een plan waar Victoria OZ een stokje voor wil steken. De vastgoedbeheerder zocht middels een bevriende partij naar een andere oplossing en komt met een zorgplan. "Deze partij investeerde in het verleden in zorggerelateerde projecten (onder meer ontwikkelaar van Zorghuis Nederland, red.) en ook in Blitterswijck blijkt de behoefte aan een dergelijk project groot. De investeerder belegt in zorgvastgoed met als doelgroep vitale ouderen, herstelzorg en intramurale zorg. Zij hebben aangegeven het plan samen met de eigenaren en de gemeente verder te willen ontwikkelen. Als de coöperatie het beste wenst voor de leden, dan denkt ze in ieder geval mee. Ook de gemeente is gebaat bij een breed gedragen oplossing."

'Iedereen wordt beter van dit plan, maar respons blijft voorlopig uit'

Tot op heden heeft de woordvoerder nul op het rekest gekregen van zowel de gemeente Venray als Coöperatie Het Roekenbosch. Het plan dat hij in samenspraak wil ontwikkelen, wordt gebaseerd op een viertal kernwaarden: betere compensatie voor de huidige eigenaren door herontwikkeling van het bestaande park, het invullen van de woonvraag in combinatie met zorg op afroep of 24 uurszorg, groot gedeelte van het park teruggeven aan de natuur en de ontwikkelaar zal met de huurder/exploitant een minimale huurovereenkomst aangaan van 20 jaar. "We willen dit nieuwe plan vergelijken met de plannen van de gemeente. Iedereen wordt beter van dit plan, maar we krijgen geen respons van de beleidsbepalers. Ik heb wel al veel positieve reacties gekregen van de huiseigenaren. We willen dit idee sowieso verder onderzoeken, maar de tijd begint te dringen."

Hij haalt daarnaast uit naar de financiële huishouding van Coöperatie Het Roekenbosch.

Lees verder op pagina 9.