Oranje Wit verslaat Altior

Oranje Wit-Altior 19-11 (15-3). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels en Steffie van Rooij (beiden 4x), Maureen Drabbels (3x), Dionne Drabbels, Janne Gellings en Anne Weijs (allen 2x), Kim Hendrix en Mandy Litjens.

Leunen | De korfbalsters van Oranje Wit behaalden in de hoofdklasse een royale thuiszege op Altior: 19-11. De thuisploeg begon furieus aan het duel en liep in de eerste helft uit naar een 10-0 voorsprong. Pas toen wist Altior voor de eerste keer de korf te vinden. De ploeg uit Heeswijk-Dinther had gedurende de eerste helft geen antwoord op het goede spel van Oranje Wit. De thuisploeg bouwde de voorsprong gestaag uit en ging met een voorsprong van twaalf doelpunten rusten: 15-3. De tweede helft vertoonde een ander spelbeeld, waarin Altior meer kansen creƫerde. De gasten kwamen terug tot 16-8, de winst kwam desondanks niet meer in gevaar voor Oranje Wit: 19-11. Hierdoor behoudt Oranje Wit de tweede plek en blijft het team in het spoor van koploper Stormvogels.

Op zondag 3 februari speelt Oranje Wit opnieuw een thuiswedstrijd. In sporthal De Wetteling is hekkensluiter Bladella om 12.50 uur de tegenstander.