Afgelasting KNVB roept vragen op

Venray | De KNVB gelastte vorige week donderdag vanwege de winterse omstandigheden alle wedstrijden in het amateurvoetbal af.

Achteraf gezien een opmerkelijk besluit, aangezien de gevallen sneeuw nog vóór het voetbalweekend vakkundig werd opgeruimd door Moeder Natuur. Bram Groot, persvoorlichter binnen de KNVB: "Afgelopen donderdag is de knoop doorgehakt en is besloten om over te gaan tot een algehele afgelasting. We hebben voor algehele afgelasting gekozen vanwege de toestand van de velden en de weersverwachtingen, van dat moment, voor het weekend."

Het feit dat er is gekozen voor een algehele afgelasting, heeft te maken met het in balans houden van de competitie. De hele speelronde kan nu namelijk worden verzet naar een nader te bepalen datum. "Omdat het aantal kunstgrasvelden in district Zuid procentueel lager ligt dan in bijvoorbeeld district West, hebben we besloten om ook de wedstrijden op kunstgras af te gelasten om de competitie in balans te houden", aldus Groot. "Ondanks dat de sneeuw minder werd naar mate het weekend vorderde, was de toestand van veel velden nog steeds niet goed genoeg om op te voetballen. Wij denken dan ook dat we een goede beslissing hebben gemaakt voor dit weekend." Het valt gezien het bomvolle programma van elke teams te hopen dat er vanaf dit weekend gewoon weer wordt gevoetbald op de amateurvelden. Zo moet Ysselsteyn bijvoorbeeld nog zestien van de 24 duels spelen en staat de laatste competitiewedstrijd al over een krappe vier maanden gepland.

Zou de bal komend weekend dan wel op alle velden gaan rollen? Een van de duels die in het oog springt is de wedstrijd van SV Oostrum, dat koploper FCV-Venlo in eigen huis ontvangt. Lukt het de ploeg van trainer Ron Spruit om de Venlonaren de eerste nederlaag van dit voetbalseizoen toe te brengen? BVV'27 heeft de punten meer dan hard nodig. Komend weekend staat er wat dat betreft een belangrijk duel op het programma, tegen laagvlieger America. Het elftal uit het dorp van Rowwen Hèze staat slechts twee plaatsen hoger. Voor SV United en Merselo liggen er kansen om aan het doelsaldo te werken. Beide ploegen ontvangen de hekkensluiter uit hun competitie.

Het volledige programma van de teams uit de gemeente Venray:

Sportclub Susteren-Venray

Volharding-Berghem Sport

SSS'18-Venhorst

Melderslo-Ysselsteyn

SV Oostrum-FCV-Venlo

America-BVV'27

Grashoek-Sporting ST

RKSVN-SV United

Leunen-Kronenberg

SVOC'01-RESIA

HRC'27-Holthees

Merselo-Menos