Leerlingen rennen vol overgave tijdens de Peel en Maas TV scholierenloop.
Leerlingen rennen vol overgave tijdens de Peel en Maas TV scholierenloop. Foto: ATV Venray

Petrus Banden wint scholierenloop

Venray | ATV Venray kijkt terug op een geslaagde Peel en Maas TV-Scholierenloop bij de 43ste Vlakwatercross. Aan de dertigste uitgave van de jaarlijkse loop namen liefst 278 scholieren deel.

"Wij zijn als atletiekvereniging ATV Venray bijzonder trots dat we al dertig jaar honderden kinderen naar het stadsbos kunnen krijgen", vertelt Wim Crooijmans van de ATV. "Wat dat betreft zijn wij als atletiekvereniging echt uniek. Geen enkele andere atletiekvereniging in de verre omgeving slaagt erin om zo veel schooljeugd op de been te krijgen bij een cross."

Er deden dit jaar liefst 278 scholieren mee

De beker voor de meest actieve school ging naar De Hommel, met een deelnamepercentage van een kleine twintig procent van de leerlingen. Petrus Banden werd tweede (18,12 procent van het leerlingenbestand deed mee), de Montessorischool derde (14,30 procent). De estafetteloop, waarbij werd gestreden om de Jo van Oers-trofee, werd een prooi voor De Petrus Bandenschool. Bart van Oers, de zoon van Jo, reikt de beker uit op de Petrus Bandenschool. De Hommel eindigde als tweede, De Kruudwis werd derde.

De plotselinge dooi aan het einde van vorige week zorgde ervoor dat de winterse omstandigheden tijdens het tweedaagse evenement zeer redelijk waren en dat met namen op zondag de parcoursen goed te belopen waren. "Daar hebben we de afgelopen weken echt heel veel in geïnvesteerd", aldus Crooijmans. "We zijn met veel extra mensen bezig geweest om het parcours enigszins sneeuwvrij te maken. De veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Als het modderig of nat is maakt dat niet uit, want daar is het tenslotte een cross voor."

Slechts enkele tientallen atleten die zich aanvankelijk hadden ingeschreven, verschenen niet aan de start.

Dat zorgde niet voor een bedrukte stemming, integendeel zelfs. "Dit jaar doen er iets meer leerlingen mee dan vorig jaar. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, iedereen weet namelijk ook dat het aantal leerlingen afneemt. Als je er dan in slaagt om meer atleetjes hier naar het bos te krijgen, is dat een groot pluspunt."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding