Afbeelding
Foto:

Expositie Raadselige Roos: Speelruimte

Venray | De prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd De Raadselige Roos voor amateurs van Literair Café Venray op 27 januari in de Venrayse schouwburg krijgt op zondag 3 februari een vervolg in het Venrays Museum, De Borggraaf, het Huys van Venray.

In het Venrays Museum is tot en met 24 februari de expositie De Raadselige Roos: Speelruimte, te zien. Het betreft het resultaat van een 'linking' van de literaire werken, gedichten en verhalen, van de prijswinnaars en genomineerden van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos aan beeldend werk van de cursisten van Marlies van Zeben.

Het Venrays Museum vond het een mooi idee om schrijvers en dichters, die aan de Raadselige Roos deelgenomen hadden, te vragen om hun ingestuurde werk op 3 februari zelf tijdens de expositie in het museum te komen voorlezen.

Aan dit verzoek gaven een aantal dichters en schrijvers, winnaars en ook genomineerden, graag gehoor. Ook verklaarde menigeen graag vragen over zijn gedicht of verhaal en over zijn dichter- of schrijverschap te beantwoorden.

In de grote zaal van het museum is in een informele setting een huiskamerachtige sfeer ontstaan. Tussen en bij het beeldend werk van de 'linking' is iedereen welkom te komen luisteren naar en genieten van de gedichten en verhalen. De toegang is gratis. Het is geopend vanaf 13.30 uur. Van 14.30 tot 16.00 uur wordt er door de dichters en schrijvers voorgedragen.

De expositie Speelruimte in het Venrays museum is dagelijks tussen 13.30 en 17.00 uur te bezoeken.