Interesse Venray in restaurant Kooy

WANSSUM | De gemeente Venray onderzoekt de mogelijkheid om de horecagelegenheid op recreatieterrein De Kooy in Wanssum aan te kopen. Na taxatie van het pand start de gemeente de onderhandelingen voor aankoop. Dat antwoordt de gemeente Venray op vragen van de redactie van deze krant.

De eigenaar van het pand heeft het restaurant, dat al enige tijd dicht is, aan de gemeente te koop aangeboden, bevestigt 'Venray'. Burgemeester en wethouders hebben vervolgens de interesse in het pand bevestigd. Of het oude restaurant ook daadwerkelijk wordt aangekocht, is ongewis. 'Er is geen datum of termijn bekend over een definitief besluit tot aankoop', stelt het college. 'Dat hangt van de onderhandelingen af'. Het college heeft eveneens het eerste recht van aankoop van het achter het restaurant gelegen recreatiegebied. Dat recht heeft de gemeente om 'ongewenste ontwikkelingen op die plaats te voorkomen gedurende de tijd dat een bestemmingsplan wordt voorbereid'.
Het college wil de bestemming dagrecreatie op de De Kooy leggen. Dat wil zeggen dat er dan ruimte ontstaat voor de inrichting van een camping, zonder stacaravans. Het horecapand kan na aankoop bij de camping worden betrokken.