'Thielen verspreidt onwaarheden'

VENRAY | Wethouder Anne Thielen verspreidt onwaarheden over het Wijkplatform Veltum, dat zich onlangs heeft opgeheven. Dat zegt Frank van Osch, (oud-)voorzitter van het platform. De reden voor de opheffing is jarenlange miscommunicatie en geharrewar met de gemeente Venray, waardoor het vertrouwen bij het platform ontbrak om de samenwerking voort te zetten.

Door Henk Baltussen

In een reactie op de opheffing van het platform liet Thielen in de commissievergadering van vorige week donderdag weten het besluit te betreuren.

"Zelfsturing en burgerparticipatie staan bij ons hoog in het vaandel", zei Thielen in het gemeentehuis. "Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden en wij blijven altijd openstaan voor gesprekken." Thielen zegt zich niet te herkennen in de brief aan het college waarin het platform, met redenen omschreven, de opheffing aangeeft. Op vragen van Samenwerking Venray of Thielen weet of overige wijkraden met deze onvrede te maken hebben, antwoordde ze daar niet mee bekend mee te zijn

Wel gaf ze aan dat Wijkplatform Veltum onlangs niet kwam opdagen bij een vergadering van het wijkradenoverleg (WRO). "Daarin zou het platform de situatie toelichten", aldus Thielen, die tevens zegt te weten dat het WRO de problemen van Wijkraadplatform Veltum niet herkent. Van Osch reageert woedend op het verwijt van Thielen. In een ingezonden brief hiernaast geeft Van Osch tekst en uitleg.