Vervolg pagina 3

'Pijn doet 't altijd'

VENRAY | De nieuwe oostverbinding Venray, waarbij de aanleg van een verbindingsweg tussen de Stationsweg en de Henri Dunantstraat komt, zal in de gemeenteraadsvergadering van 12 februari weinig politieke tegenstand opleveren. Dat bleek tijdens de commissievergadering van vorig
week.


De opmerking van ProVenray hadden veel fracties kunnen maken: 'Het zal altijd ergens pijn doen', doelende op omwonenden van de Stationsweg die niet blij met de verbindingsweg zijn. De PvdA wil er het liefste haast achter zetten. De arbeiderspartij vreest voor een stroperig proces op weg naar realisatie. Wél uitten enkele fracties hun zorgen over de veiligheid van het fietsverkeer in de nieuwe verkeerssituatie. An de rand van het projectgebied ligt het treinstation en de school ROC Gilde Opleidingen. In het gebied bewegen zich dagelijks enkele honderden leerlingen.

Het project omvat globaal gezien de weg tussen de Stationsweg en de Henri Dunantstraat en het opwaarderen van de Stationsweg vanaf het A73-viaduct tot aan de rotonde met de Oostsingel. In het raadsvoorstel wordt duidelijk dat het plan positieve effecten heeft op gebied van verkeersveiligheid, verkeersdoorstroming en leefbaarheid. Of aanwonenden van de Stationsweg dat zullen beamen, valt te betwijfelen. In het voorstel wordt daar ook op gewezen: 'Er zal een klein aantal bewoners van de Stationsweg tussen Oostsingel en A73 worden benadeeld door een toename van de verkeersintensiteit voor hun woning'.

Wethouder Jan Loonen stelt dat het project een goede ontsluiting garandeert van Venray-Oost. De projectkosten bedragen een kleine drieënhalf miljoen euro.