Voors en tegens bij oostverbinding

VENRAY/OOSTRUM | Voor de Venrayse wijk Antoniusveld kan in Oostrum de verbindingsweg tussen de Henri Dunantstraat en de Stationsweg niet snel genoeg worden aangelegd. Aanwonenden van de Stationsweg denken daar heel anders over. Dat bleek tijdens de commissievergadering Werken en Besturen van vorige week.

Door Henk Baltussen

Twee insprekers legden de commissieleden uit waarom de nieuwe oostverbinding Venray wel en geen goed plan is. Wim Thielen, voorzitter van de wijkraad Antoniusveld, toonde zich een warm voorstander. De wijkbewoners willen al jaren af van het sluipverkeer waar ze last van zeggen te hebben. "Het speelt al sinds 2005", zei Thielen, die even bevreesd was dat het plan niet kon doorgaan. Op de plaats waar de verbindingsweg zou moeten komen, staan sinds kort zestig stacaravans voor 240 arbeidsmigranten. Thielen: "We accepteren die caravans, maar zijn blij dat ze de oostverbinding niet in de weg staan. We vragen nu aandacht voor het sluipverkeer."

Inspreker Van der Heijden, die aan de Stationsweg woont, heeft er een heel andere kijk op. Dat sluipverkeer in het Antoniusveld is er volgens hem niet. "Ik ben in tien jaar twee keer via de Antoniuswijk met de auto naar de Henri Dunantstraat gereden. Dat doe ik nooit meer. Je auto valt mijn uit elkaar als je over de enorme drempels moet." Daarbij is de veiligheid van de Stationsweg volgens Van der Heijden in het geding: "Er is in een convenant met de gemeente vastgelegd dat er dagelijks niet meer dan zesduizend auto's per dag over de Stationsweg rijden. Momenteel zijn het er al meer dan 8700." Die verbindingsweg zorgt er volgens Van der Heijden voor dat het alleen maar drukker wordt. Hij laakt ook de opmerking in het voorstel dat door de nieuwe het treinstation beter bereikbaar zou worden. Onzin, zegt hij. "Die bereikbaarheid is prima. Daar zijn nooit opstoppingen."

Lees verder op pagina 5.