De Kooy wordt een kampeerterrein, stacaravans weg

VENRAY | Vakantiepark Residentie De Kooy aan de Maas in Wanssum wordt, als het aan het college van Venray ligt, een kampeerterrein dat in de winter dicht is. Er is geen plaats meer voor stacaravans. Die er nog staan, verdwijnen. Het restaurant op De Kooy, dat al lange tijd te huur staat, wordt bij de plannen betrokken.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat er zeventig recreatiewoningen op palen werden gebouwd om wateroverlast op die locatie het hoofd te kunnen bieden. In 2013 besloot de eigenaar dat plan aan te passen naar 78 stacaravans en twee recreatiewoningen. Op dit moment staan er tien stacaravans en twee vakantiewoningen. Met het oog op de grootschalige Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum was het voortbestaan van het recreatiegebiedje al langer een zorgpunt bij de gebiedsontwikkelaar en burgemeester en wethouders van Venray.

Daarom werd eerder besloten de Veerweg als toegangsweg naar De Kooy zodanig aan te pakken dat het vakantiepark voldoende ontsloten blijft bij hoog water. Geen ideale oplossing, stelt het gemeentebestuur. 'Uiteindelijk blijft deze gekozen oplossing een beperking voor het vakantiepark. De kans is groot dat de tijdelijke bewoners op De Kooy worden geconfronteerd met wateroverlast'. Daarom wil het college alle stacaravans verwijderen en het terrein inrichten als een kampeergelegenheid voor tenten en caravans. In de winter en een deel van de herfst is de camping gesloten. Het restaurant, dat op het hoogste punt ligt, kan dienen als gebouw waar de voorzieningen voor sanitair en slechtweer-activiteiten liggen. Navraag bij horecamakelaar Patrick Freriks, die het restaurant op De Kooy te huur aanbiedt, leert dat de horecagelegenheid los staat van de rest van het vakantiepark, dat dus een kampeerterrein moet worden. Er is nog geen huurder gevonden. "Wel heeft de gemeente interesse getoond om het restaurant te kopen", zegt Freriks. "Maar daar is verder geen duidelijkheid over." De gemeente Venray heeft tot 1 maart voorkeursrecht tot aankoop van het terrein. De gemeenteraad kan besluiten om dat recht met drie jaar te verlengen.