Zorgen door brexit nog op laag pitje

VENRAY | Ondernemend Venray staat nog zonder veel zorgen tegenover een eventuele brexit. De ontwikkelingen van de uittreding van Engeland uit de Europese Unie, waar 51,9 procent van de bevolking via een referendum op 23 juni 2016 op aandrong, worden wel op de voet gevolgd.

In een tweet vraagt burgemeester Hans Gilissen zich ook af wat hij er mee aan moet: 'Brexit... is dat niet iets waar we ons echt druk over moeten maken in de gemeente Venray en de regio?'

René Francken van de Industriële Club Venray (ICV) kan niet goed inschatten wat de regio ervan gaat merken als de brexit een feit is. "Er zullen ongetwijfeld bedrijven last van gaan krijgen. Hoe is nog onduidelijk. Misschien dat er al bedrijven zijn die er al op voorsorteren en er zo voordeel uit kunnen halen. Het ICV heeft nauwe contacten met onder meer de burgemeester en wethouder Jan Loonen. We informeren elkaar zodra er wat te melden is. Die contacten zijn heel erg goed."

Jan van Diepen, die zich bij de LLTB bezighoudt met internationale zaken op het gebied van de (intensieve) veehouderij, ziet nog geen onrust. "Eerst afwachten of het wel een brexit wordt. En wordt het dan een harde of zachte? De exporteurs zijn er nu vooral mee bezig. De boeren nog niet."


Bisschop Smeets zegent dorpshuis Vredepeel in

Vredepeel | Bisschop Harrie Smeets zegent op zondag 3 februari om 14.00 uur het nieuwe dorpshuis in Vredepeel, waarin gemeenschapshuis De Loef en de verbouwde kerk Koningin van de Vrede zijn
verenigd, in.

Vervolgens wordt het gebouw officieel geopend door gedeputeerde Ger Koopmans. Van 15.00 tot 20.00 uur kan zowel het nieuwe gemeenschapshuis als de verbouwde kerk door belangstellenden worden bezichtigd. Om 11.00 uur diezelfde dag wordt de eerste mis gehouden in het aangepaste kerkgebouw. De bouwwerkzaamheden in april 2018 begonnen met de eerste steenlegging door burgemeester Hans Gilissen en wethouder Anne Thielen.