Afbeelding
Foto:

Ambachtelijke slagerij in Leunen

Leunen | Verkoeijen Partyservice en Slagerij staat onder meer bekend als ambachtelijke slager. Ondernemer John Verkoeijen beheerst het tot in de puntjes. Hij is onder meer lid van Het Worstmakersgilde.

Deze week viel hij nog met zijn producten in de prijzen. Hij mag zich een jaar lang Worstmakerij van het jaar 2019 van Limburg noemen. "Twintig producten zijn gekeurd door de deskundige jury. De jury kijkt naar de technische vaardigheden, maar ook naar de microbiologische waarden van de producten. Het is de eerste keer dat wij deze prijs van Limburg in de wacht slepen, volgend jaar gaan we voor de beste van Nederland", vertelt John Verkoeijen enthousiast.

Verkoeijen gaat als slager compleet terug naar de oorsprong. "We krijgen hier nog gewoon halve varkens aan de haak binnen. We verwerken het varken uiteindelijk tot diverse producten. Zo kan de varkenshaas los verkocht worden, maar ook als onderdeel van een maaltijd met salade, champignonroomsaus en gebakken aardappels. Hetzelfde geldt voor beenham. Die verwerken we onder meer als broodbeleg en in salades." Het is niet makkelijk om als ambachtelijke slager je hoofd boven water te houden. "Wij hebben een formule gevonden waarmee dat wel lukt. Daar mogen we als bedrijf best trots op zijn."

Limburgse regiokampioen Worstmakerij
van 2019

De winkel aan de Horsterweg 1A in Leunen is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn klanten van 08.30 tot 16.00 uur welkom. Op maandag en dinsdag is Verkoeijen Partyservice en Slagerij wel telefonisch bereikbaar voor bestellingen en het uitleveren van bestellingen. De winkel is bereikbaar via 0478-640405.

Meer informatie over de ambachtelijke slagerij is te vinden op www.verkoeijen.nl/slagerij.