Verzet tegen Roekenbosch

Blitterswijck | Kerngroep Blitterswijck is het meer dan zat. De aangedragen oplossing van de gemeente Venray voor vakantiepark Het Roekenbosch is bij de kerngroep volledig in het verkeerde keelgat geschoten. "We voelen ons totaal niet serieus genomen door de gemeente", vertelt kerngroep-voorzitter Ingrid Peeters.

Door Willem Menting

Kerngroep Blitterswijck werd vorige week in het gemeentehuis samen met de andere belanghebbenden partijen bijgepraat door de wethouders Jan Loonen en Carla Brugman. "Dat was absoluut geen prettige mededeling. We maken ons ernstige zorgen", zegt Roger Verberkt, vicevoorzitter van de kerngroep. De komende jaren biedt het vervallen recreatiepark nog plek aan maximaal 250 arbeidsmigranten (worden gehuisvest op voormalig azc-terrein, red.) en wordt er plek geboden aan woonurgenten en starters. In totaal worden er 120 woningen op korte termijn gesloopt, tenminste als de gemeenteraad de plannen goedkeurt op 12 februari. "De oude schakelwoningen stonden al op de nominatie om gesloopt te worden, dat zegt ons dus verder niks", vervolgt Peeters.

Werkgroep het nieuwe Roekenbosch is inmiddels een petitie gestart. Honderden dorpsgenoten hebben de vragenlijst inmiddels ingevuld. Het dorp kwam woensdagavond (gisteren, red.) bijeen in het scoutinggebouw om de plannen te bespreken. "Wat ons het meeste steekt is dat de gemeente gesprekken heeft gevoerd met Coöperatie Roekenbosch. Tijdens de overlegtafel bleek dat een onbetrouwbare partner, maar daar dacht de gemeente blijkbaar anders over." Kerngroep Blitterswijck wil nog steeds de optie onderzoeken of er ruimte is voor een seniorenpark. "Daar is nooit fatsoenlijk naar gekeken. Er was tijdens de overlegtafel breed draagvlak voor deze optie. Ook de coöperatie was het in eerste instantie eens om dit scenario uit te werken. Er was draagvlag voor. Maar toen ontving de gemeente ineens een brief van de advocaat met daarin het bericht dat de coöperatie uit het proces wilde stappen", zegt Verberkt. Peeters weigert de handdoek nu in de ring te gooien. "De gemeente wil deze oplossing doordrukken, maar daar zit het dorp absoluut niet op te wachten. Het vertrouwen in de gemeente neemt wel in rap tempo af." Komende dinsdag is er om 19.30 uur in hotel Asteria een bijeenkomst voor alle belangstellenden. De gemeente geeft dan verdere uitleg over de plannen voor Het Roekenbosch.