Filminleiding bij bioscoop Luxor

Venray | Jan Salden, docent aan de Filmacademie in Maastricht, verzorgt op dinsdag 29 januari vanaf 19.30 uur een inleiding bij de film Three Billboards outside Ebbing Missouri in bioscoop Luxor in Venray.

Three Billboards outside Ebbing Missouri won vorig jaar vele prijzen en was een succes in de bioscopen. Korte inhoud van de film: Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie grote billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, bij het onderzoek betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings politiekorps alleen maar verergerd. Film en lezing worden aangeboden door Filmkring Venray en bioscoop Luxor in Venray. De film is voor iedereen toegankelijk. Toegangskaarten zijn bij de kassa van de bioscoop verkrijgbaar, of via de website van bioscoop Luxor.

Dorpscoöperatie Heide Appeltje van Oranje 2019?

Heide | Dorpscoöperatie Heide uit Heide maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019.

De stemronde is op 16 januari gesloten en Dorpscoöperatie Heide heeft met 1057 uitgebrachte stemmen een 18e plek in de stemronde behaald. Op donderdag 24 januari presenteren alle 40 genomineerden hun project voor de jury, maar ook voor de andere genomineerden. Na afloop van deze dag maakt de jury de tien genomineerden bekend die doorgaan naar de laatste ronde, waarbij de jury de projecten zal bezoeken. Dorpscoöperatie Heide doet haar uiterste best om een goede presentatie neer te zetten waarbij de vrijwilligers uit Heide die het project mogelijk maken centraal staan. In mei worden vervolgens de drie winnaars bekendgemaakt die een Appeltje van Oranje, een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro in ontvangst mogen nemen uit handen van Koningin Máxima. Oranje Fonds Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld.

Groene Helden gezocht

Venray | Ondernemers met een idee voor een groen en duurzaam initiatief kunnen nog twee weken meedoen met de Groene Helden Stimuleringsprijs. Er is 45.000 euro te verdelen over de acht beste ideeën. Het geld helpt de prijswinnaars om hun duurzame, groene idee werkelijkheid te maken. Meer informatie, de voorwaarden en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.groeneheldenlimburg.nl.

Bij Groene Helden gaat het om duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die samenwerken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Het hoeft niet per se een spectaculair, uniek of geheel nieuw project te zijn. Wanneer je een bestaand, goed, maar kleinschalig initiatief verder uitbreidt, dan is dit initiatief ook een kanshebber. Denk aan: een restaurant dat samenwerkt met een lokale supermarkt om voedselverspilling tegen te gaan en hierbij omwonenden betrekt. Maar ook dat ene bedrijf dat zijn bedrijfstuin wil vergroenen en verduurzamen en hierbij verschillende bedrijven en buurtorganisaties betrekt. In het voorjaar van 2019 worden 8 Groene Helden uitgekozen. Als Groene Held ontvang je een financiële bijdrage om je initiatief te verwezenlijken of te laten groeien en bloeien. De Groene Helden Prijs geeft bekendheid aan je initiatief en organisatie. Daarnaast vervul je als Groene Held een ambassadeursrol waarbij je opgedane kennis deelt met andere ondernemers en hen stimuleert en inspireert duurzaam te ondernemen. Groene Helden Limburg is een initiatief van provincie Limburg en IVN Limburg in samenwerking met Innovatiehuis MKB Keyport 2020, MKB-Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Mediahuis Limburg, IVN Roermond, VVV Zuid-Limburg, Limburg Marketing, Rabobank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Citaverde en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Jackson's Cage in Gryphus

Vierlingsbeek | De band Jackson's Cage presenteert op zaterdag 26 januari haar eerste album tijdens een speciale releaseshow in Gryphus in Vierlingsbeek.

Behalve Jackson's Cage gaat deze avond ook de band Blueztrain optreden. De band is in 2016 ontstaan als doorstart van het eveneens uit Vierlingsbeek afkomstige New Generation. Sinds de oprichting heeft de band hard gewerkt aan nieuwe, eigen nummers. Op donkere maandagavonden schreef frontman Jaap Verbeeten het gros van zijn emoties op papier en hiermee werd de basis voor het repertoire gelegd. Samen met Sam Koppes, Luuk Jacobs, Bart Jansen en Bram van der Zanden is het avontuur van Jackson's Cage vervolgens begonnen. De band straalt energie uit en hun rocksongs dragen daar zeker aan bij. Kenmerkend voor het bandgeluid is het ronkende orgel. Het vijftal speelde op Radio Veronica, won de publieksprijs als beste studentenband van Nijmegen, stond in het voorprogramma van Golden Earring en heeft anderhalf jaar geleden de debuut EP Cinderella uitgebracht. Speciale gast is Blueztrain. De band speelt liedjes van onder andere Jimmy Vaughan en The Hoax. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur, de releaseshow van Jackson's Cage start om 21.00 uur. Entree gratis. Meer informatie op www.gryphus.nl.

Collecte Oranje Fonds

Venray | Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in de gemeente Venray uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019. Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Venray zijn zeventien collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 tot en met 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april. Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld.

Paardensport

PC St. Jan

Venlo | Petrie Hendrikx heeft deelgenomen aan een dressuurwedstrijd in Venlo. Ze wist met paard Ufolette de tweede prijs te behalen in de klasse L1 met 208 punten. In de Mortel is het winterfestijn springen voor pony's gehouden. Katelijne Philipsen mocht de klasse AB L op haar naam schrijven met pony Lana. Hieke Kreuzer wist met pony Orchid's Latte Macchiato de derde prijs te behalen in de klasse DE L.

Pleun Oosterbaan behaalde met pony Hercules de overwinning in de klasse DE B met 85,5 stijlpunten. Verder behaalde dit duo een vierde prijs in de klasse DE B. Ponyruiters Esmee van der Sterren, Katelijne Philipsen, Hieke Kreuzer en Pleun Oosterbaan wisten het teamspringen te winnen.

Bridge

BC2002RV

De derde zitting van de wintercompetitie is gespeeld. De beste in de gele lijn: 1. Hans van Oosterhout en Frans Smits 67,99%. 2. Jan Bastiaans en Corrie Hartong 67,64%. 3. Mien Kuenen en Truus Kusters 57,99%. Rode lijn: 1. Cees Kuiper en Alie ter Schegget 62,01%. 2. Annie Clermonts en Fieke Messemaeckers 59,42%. 3. Mia en Giel Terwijn 58,41%. Blauwe lijn: 1. Harrie de Bruijn en August Janssen 65,66%. 2. Rieki van Bree en Joop Timmer 58,40%. 3. Wilhelmien van Dijk en Ernst-Jan Kleinbussink 56,01%.

NRBC

De tweede ronde van het derde competitieblok is gespeeld. De beste in lijn A: 1. Corrie Hartong en Theo Jakobs 61,46 procent. 2. Peter en Mark Huberts 54,84 procent. 3. Annie Boekholt en Mia Lommen 52,97 procent. Lijn B: 1. Luc Duijn en Gerda Stoffels 63,82 procent. 2. Jan den Hoedt en Mia Terwijn 59,51 procent. 3. Wilhelmien van Dijk en Sef Lommen 58,19 procent. Lijn C: 1. Bert en Carla van Kempen 62,08 procent. 2. Gerry Daniels en Anny Simons 58,75 procent. 3. Adrie de Klerk en Martien Verheijen 56,67 procent.

BC Overloon

De tweede zitting is gespeeld. De beste in de gele lijn: 1. Truus Kusters en Bert Vloet 63.18%. 2. Corrie Hartong en Math Keulards 58.42%. 3. Els Bovee en Wil ten Horn 53.11%. Rode lijn: 1. Ber Poels en Harry Willems 58.33%. 2. Harrie de Bruijn en August Janssen 58.25%. 3 Mien en Jac Spreeuwenberg 56.17%. Groene lijn: 1. Irma Huijs en Adele van Leuken 64.58%. 2. Door van Tarwijk en Peter Basten 56.67%. 3. Thom Kuijpers en Riny van Sundert 56.25%.

BC Rooy

De beste in lijn A: 1. Karel Jägers en Jan Tijmen Udding 59,72%. 2. Theo Jakobs en Wim Manders 57,29%. 3. Yorgo Canli en Jan Stiphout 55,56%. Lijn B: 1. Anny v.d. Munckhof en Wim Vervuurt 60,42%. 2. Joep Vaessen en Piet v.d. Ven 58,33%. 3. Tilly en Jan v.d. Heijden 57,92%. Lijn C: 1. Adri Jenniskens en Truus Stiphout 61,81%. 2. Lien Classens en Ine Thielen 58,82%. 3. Gert Claessens en Mien Spreeuwenberg 53,75%.

BC Venray

In de groene lijn behaalden Riky met Martin Verstraelen een score van ruim 70 procent. Op meer dan eerbiedige afstand gevolgd door Thea Lamers met Lenie Oudenhoven en Margriet Mater met Joep Reinhoud. In de andere twee lijnen was de uitslag iets meer voorstelbaar. In de rode lijn werd de top drie gevormd door Marij Reinhoud met André Poels, Tineke Meurs met Wim Vervuurt en Miriam Lemmens met Jan Janssen.

In de gele lijn wisten Ron van Gaal en Piet van Genugten de eerste plaats te behalen. Zij werden gevolgd Ria Liebrand met Mientje Wester en Mia van het Reve met Joep Vaessen. Vanavond de laatste speelavond van dit competitieblok.

Bridgesoos De Kemphaan

De beste in lijn A: 1. Jan Janssen en Cis Selders 61,25%. 2. Tiny van Goinga en Toine Tiggeloven 60%. 3. Maarten Houba en Piet Willems 58,75%. Lijn B: 1. Annemie en Jan Nieuwenstein 64,17%. 2. Nelly van Vegchel en Josephine Verrijdt 58,75%. 3. Frans en Tiny Oudenhoven 55,83%. Lijn C: 1. Nell van Ass en Cor van Elzakker 59,90%. 2. Ria van Olffen en Annette Pijls 56,77%. 3. Jantje en Ernest Cruijsberg 55,73%.