Concurrent wint van Jumpers'76

Jumpers'76-BC Bumpers 68-76 (36-38). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense 27 punten, Jorik Wulterkens 16 en Wouter Oosterbeek 11.

Venray | In de tweede klasse verloren de basketballers van Jumpers'76 zaterdag de cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie van BC Bumpers: 68-76. Door de nederlaag blijft Jumpers'76 in de gevarenzone.

Aan de zijde van de thuisploeg waren Maarten Wijnen, Tomas Polvlionis, Peter Hoeijmakers en Moustafa Baidouri afwezig. Desondanks begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd en stond binnen no time voor met 7-0 door scores van Jorik Wulterkens en Wouter Oosterbeek. Hierna begon Bumpers zich ook te bemoeien met het scoreverloop en bracht de achterstand terug tot vier punten 13-9. Door scores van onder andere Maarten Steffers en Dirk Laurense behield Jumpers de voorsprong in het eerste kwart: 22-15. In het tweede kwart begon Bumpers scherper en naderde Jumpers tot twee punten (29-27). Vervolgens was het Denny Janssen die met één driepunter de voorsprong vergrootte tot vijf punten. In de slotfase namen de gasten uit Sittard voor het eerst een voorsprong: 36-38. Na rust begon Jumpers'76 opnieuw scherp en kwam via een treffer van Steffan Claessens weer aan de leiding. In de minuten erna breidde Jumpers de voorsprong, door middel van scores van Dirk Laurense en één driepunter van Jorik Wulterkens, verder uit tot 51-44. Bumpers deed nog wel wat terug dit kwart maar de thuisploeg behield een voorsprong: 53-48. In het vierde kwart scoorden beide teams beurtelings, maar wisten de gasten door driepunters toch weer aan de leiding te komen: 60-61. Jumpers'76 begon steeds slordiger te spelen en BC Bumpers profiteerde optimaal. De gasten pakten een voorsprong van vijf punten, waarna Jumpers'76 nog een laatste keer aanzette. Dit leek te gaan lukken want de thuisploeg kwam mede door Steffan Claessens terug tot één punt: 68-69. In de slotfase nam BC Bumpers het initiatief en liep uit naar een voorsprong van acht punten: eindstand 68-76. Op zondag 27 januari wacht Jumpers'76 opnieuw een cruciale wedstrijd, uit tegen hekkensluiter Almonte 2. Het duel in Eindhoven begint om 14.30 uur.