Promotie Venrayse zaalhockeyers

Venray | De zaalhockeycompetitie in de subtopklasse kende een verrassende ontknoping. Titelkandidaten Blerick en Oedenrode leden op de slotdag van de competitie puntverlies, waardoor Venray, dat al was uitgespeeld, lachende derde werd en de kampioenstitel voor zich opeiste.

"Een scenario waar we niet meer op geteld hadden", lacht speler Guido Pop na een spannende climax in de hockeycompetitie. De meeste spelers van Venray zaten tijdens de ontknoping van de competitie lekker thuis op de bank, genietend van een vrij hockeyweekend. Na de verrassende nederlaag van Oedenrode tegen Best (1-3), gloorde er weer hoop. De allerlaatste wedstrijd van de competitie, waarin Blerick en Oedenrode elkaar troffen, moest uitsluitsel geven over het kampioenschap. Blerick hielp uiteindelijk de Venrayse ploeg een handje door met 7-8 te winnen, waardoor Oedenrode en Venray met zestien punten samen aan kop eindigden. Het doelsaldo (44-32 tegen 43-35) sloeg door in het voordeel van Venray. Pop glundert: "Een prachtige ervaring voor ons jonge team. Volgend jaar spelen we tegen teams die op het veld vele klassen hoger spelen. Dat betekent nog meer voorbereiding en training maar wel een prachtige uitdaging."

Ook dit seizoen heeft het Venrayse seizoen zich gedegen voorbereid op de zaalhockeycompetitie in de subtopklasse. "Meteen na het afsluiten van de veldcompetitie zijn we de zaal ingegaan. Dit was een bewuste keuze omdat vorig zaalseizoen bleek dat het zonder een minimale voorbereiding erg moeilijk is om direct te presteren. We hadden afgesproken minimaal in de top drie van het klassement te eindigen en daarvoor moest er wel gewerkt worden." Na trainingen en oefenduels tegen Tegelen, Venlo en Horst was de Venrayse ploeg klaar. In de eerste twee weekenden werden drie van de vier wedstrijden gewonnen. Uitgerekend voor eigen publiek was Venray niet in staat om zijn normale niveau te halen. Na een 4-1 voorsprong werd de eerste wedstrijd gelijkgespeeld (5-5) en het tweede duel zelfs verloren. Pop: "We wilden de competitie wel waardig afsluiten op de slotdag. Met twee zeges hebben we dat uiteindelijk ook gedaan. Op deze ontknoping hadden we echter niet meer gerekend. We waren dan wel koploper, maar afhankelijk van de resultaten van Oedenrode en Blerick op de slotdag. Een mooier einde is bijna niet mogelijk."