Winst volleyballers

Saturnus 4-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 15-25, 20-25, 12-25 en 5-25

Uden | In een gehavende opstelling wonnen de volleyballers van Activerppy overtuigend de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Saturnus uit Uden: 0-4. De eerste set kwam aarzelend op gang waarbij de twee teams elkaar in evenwicht hielden. Aan beide zijden werd slordig gespeeld en aanvallend werd de tegenstander slechts mondjesmaat op proef gesteld. Bij de stand van 14-14 kwam aan namens ActiveRooy Bent van der Markt aan service. De benjamin van het team komt de laatste tijd meer aan spelen toe en groeit met de week. Zijn sterke servicereeks werd de tegenstander teveel en met 15-25 was het Udense verzet gebroken. De tweede set werd weliswaar beter gespeeld, maar opnieuw kon Saturnus in het spoor blijven door zich aan het stijgende niveau vast te klampen. Aan Venrayse zijde werd fanatieker gewerkt en elkaars fouten opgelost. Het team groeide in de wedstrijd en trok met 20-25 de tweede set naar zich toe. De Venraynaren, gesterkt door de winst in de vorig set, voelden dat er meer te halen was tegen deze thuisploeg. Hoewel het niet altijd met fraai spel gepaard ging, werden de punten gemakkelijker gescoord. Met 12-25 had ActiveRooy ook de derde set in de pocket. De vierde set bleek achteraf niet meer dan een formaliteit die door de gasten met 5-25 keurig werd afgedaan.