Afbeelding
Foto:

Vlakwatercross in de startblokken

Venray | ATV Venray houdt op zaterdag 26 en zondag 27 januari voor de 43ste keer de jaarlijkse Vlakwatercross. Jaarlijks komen ongeveer 1000 deelnemers aan de start bij de verschillende onderdelen waaruit dit tweedaags hardloopfestijn bestaat. In het natuurgebied Vlakwater liggen de parkoersen dankzij de extra inzet van vrijwilligers van ATV Venray er weer prima bij.

Op zaterdag 26 januari vinden de Peel en Maas TV -Scholierenlopen plaats Het zijn de zesde lustrumlopen om de Jo van Oers – Memoriaal ter nagedachtenis van de overleden wethouder van sport die veel heeft betekend voor de atletieksport in Venray. Ook wordt op zaterdag de loop voor personen met een verstandelijke beperking gehouden. Het geheel is omlijst met diverse nevenactiviteiten voor de deelnemende scholieren. Een dag later staan de RHM- lange cross over 8040 meter, de WIVO-korte cross over 4020 meter voor masters, senioren op het programma en de JUMBO-Winters jeugdlopen en de pupillenreeksen. De Vlakwatercross maakt deel uit van LimBra-crosscompetitie waaraan een negental verenigingen uit Limburg en Noord-Brabant deelneemt. De parkoersen van de Vlakwatercross zijn gelegen in het natuurgebied Vlakwater en bestaan uit bospaden en heuveltjes. Het inschrijfadres is gevestigd in de blokhut van Jong Nederland, Kempweg 162 in Venray. Voor de deelnemers is er een herinnering en in de diverse categorieën zijn ereprijzen en prijzen in natura te winnen. Die worden verloot. Ook zijn er geldprijzen voor bepaalde categorieën atleten.

Programma zaterdag 26 januari

Vanaf 11.30 uur Peel en Maas TV Scholierenlopen en estafettelopen voor leerlingen van de kleuter- en basisscholen over 350, 700 of 1050 meter voor de groepen 1 tot en met 8. Om 13:05 uur vindt NSG-loop plaats voor verstandelijk beperkten. Gestreden wordt om de Jo van Oers Memorial en de wisselbeker voor die school die procentueel met de meeste leerlingen deelneemt. Tevens zijn er extra activiteiten en een programma met aerobic, loterij e.d. Info: www.atvvenray.nl of info@atvvenray.nl

Programma zondag 27 januari

10.30 uur RHM- lange cross over 8040 meter voor recreanten en wedstrijdatleten M, M40, M45, M 50, M55 + M60 en V en V45, 11.30 uur WIVO-Korte cross over 4020 meter voor recreanten en wedstrijdatleten V, V35/40, V 45+ en M en M40+M45 en de jongens junioren A/B, 12.25 uur aanvang JUMBO-Winters jeugdlopen en 13.40 uur start van de pupillenreeksen.

Na-inschrijven kan op de wedstrijddag tot een half uur voor de aanvang van betreffende wedstrijd. Info: www.atvvenray.nl, www.limbracross.nl of info@atvvenray.nl.