Afbeelding
Foto:

Vogelvereniging succesvol op WK

Venray | Drie leden van Vogelvereniging Venray hebben gezamenlijk twee keer goud, drie keer zilver en een keer brons behaald op de wereldkampioenschappen voor zang- en siervogels in Zwolle.

André Raafs won het wereldkampioenschap met een Himalaya-kruisbek. Daarnaast behaalde Raafs ook nog zilver met een stam sijzen. Ten slotte greep hij ook nog het brons met een sijs in de kleur ivoor. Sjaak Verkoeijen pakte het wereldkampioenschap met een kanarie in de kleur 'bruin opaal geel mozaiek type 2'. Daarnaast behaalde hij ook nog het zilver met een tweede kanarie in deze kleur. Theo Versleijen won zilver met een grote barmsijs agaat.

Het wereldkampioenschap wordt jaarlijks gehouden. Meer dan 25.000 vogels van inzenders uit 23 landen streden half januari om een wereldtitel op het grootste vogelevenement ter wereld. Nederland werd eerste in het landenklassement. Voor meer informatie over Vogelvereniging Venray kunnen belangstellenden naar de vogelmarkt op zondag 27 januari van 9.30 tot 12.00 uur in zaal 't Brugeind aan De leeuwerik 33 in Meerlo.

Op de foto links: Sjaak Verkoeijen met zijn kanarie. Midden: André Raafs met zijn Himalaya-kruisbek en rechts Theo Versleijen met een grote barmsijs.