Twee nederlagen hockeysters Venray

Venray | DVS-Venray 3-2 (3-0). Doelpunten Venray: Lotte Logtens en Joni van Alst; Uden-Venray 4-2 (2-1). Doelpunten Venray: Joni van Alst (2x).

De zaalhockeysters van Venray leden afgelopen twee nederlagen in de tweede klasse: 3-2 tegen DVS en 4-2 tegen Uden.

In het eerste duel tegen koploper DVS keek Venray al snel tegen een 1-0 achterstand aan. In een mum van tijd scoorde DVS nog twee keer en bepaalde de ruststand op 3-0. Na de rust kreeg Venray al snel een strafcorner die Lotte Logtens er mooi in tipte: 2-1. Vijf minuten later bracht Joni van Alst de spanning helemaal terug door 3-2 te scoren. In de slotminuten ging Marieke Heldens als vliegende keeper de aanval versterken, maar wist niet de gelijkmaker te scoren. DVS kreeg nog een strafbal die naast het doel werd gepusht. Met 3-2 bleef de koploper zo aan de goede kant van de score.

In de tweede wedstrijd nam tegenstander Uden binnen vijf minuten een 1-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste wist Joni van Alst de bal te onderscheppen en scoorde fraai de gelijkmaker: 1-1. Uden wist twee minuten voor rust nog een tweede treffer te scoren en ging met een kleine marge rusten: 2-1. In de tweede helft wist Uden de voorsprong verder uit te breiden na een benutte strafcorner en een velddoelpunt: 4-1. In de laatste minuut kreeg Venray een strafcorner en maakte Joni van Alst haar tweede treffer van de dag. Ze bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

Op zondag 27 januari besluit Venray de competitie met twee thuisduels: om 11.45 uur tegen Boekel en om 14.15 uur opnieuw tegen Uden.