Duel SSS'18 voor rust spectaculair

SSS'18-Heeswijk 3-3 (3-3). Doelpuntenmakers SSS'18: Koen van Bree, Bas Joosten, Koen Verlinden.

Overloon | Het eerste voetbalweekend van 2019 was afgelopen zondag een feit en dat wilden SSS'18 en Heeswijk weten ook. Het duel tussen de Overloonse hoogvlieger en de middenmoter uit Heeswijk boeide voor rust ten zeerste. De thuisploeg had in de eerste tien minuten meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar Frits Lucassen en Koen Verlinden lieten het na om te scoren. Een aloude voetbalwet trad vervolgens in werking, want aan de andere kant viel het doelpunt wél: Gerke van den Akker kopte de bal schitterend raak: 0-1. Vier minuten later tekende Koen van Bree voor de gelijkmaker. Van Bree kreeg een afgeslagen schot van Verlinden voor zijn voeten: 1-1. Niet lang daarna kwam Heeswijk wederom op voorsprong. Danny Aarts rondde een goede aanval over links diagonaal af. SSS-doelman Thomas Massop stond aan de grond genageld. Daarmee was de koek nog lang niet op in de eerste helft. Een goede aanval werd door Koen Voesten goed teruggekopt, waarna Bas Joosten de bal in het doel werkte en de spreekwoordelijke bordjes wederom in evenwicht zette. Nog voor rust kwam SSS voor het eerst in het duel op voorsprong. Verlinden kreeg een scoringskans en benutte deze uitstekend: 3-2. Dat was niet de ruststand, want vlak voor rust kreeg SSS na een ongelukkige overtreding een strafschop tegen. Die werd benut door de gasten: 3-3. De aanwezige toeschouwers hadden op dat moment achteraf gezien beter naar huis kunnen gaan, want na de theepauze gebeurde er nog maar weinig. Beide ploegen probeerden de wedstrijd wel naar zich toe te trekken, maar gescoord werd er niet meer. Het punt leidde bij de gasten tot meer tevredenheid dan bij de thuisploeg.

Er vielen liefst zes goals in de eerste helft

Trainer Ruud Vermeer: "Er gebeurde voor rust van alles. De tweede helft was er zeker zoveel beleving en werklust. Het kon na rust onze kant op vallen, maar met een beetje pech kun je 'm ook nog verliezen. Ik vond dat wij in de eerste helft de beste kansen hadden. Zij waren efficiënt. Ik vond de penalty wat gemakkelijk gegeven. Na rust was het wat rommeliger."

Het resultaat leidde na afloop tot enigszins gemengde gevoelens bij de thuisploeg. "Uiteindelijk kun je leven met het gelijkspel, maar we hadden 'm natuurlijk graag gewonnen. Verschillenden haalden niet hun niveau, daar moet aan gewerkt worden." Het is te hopen dat dát het aankomend weekend anders is, want komende zondag gaat SSS op bezoek in Sevenum, bij Sparta'18. De Sevenummers staan met zes punten stijf onderaan in de tweede klasse H.