Bijna een stunt Lake Valley: 5-6

Venray | De zaalvoetballers van Lake Valley zorgden afgelopen vrijdag bijna voor een stunt in de hoofdklasse E. Na een ijzersterke tweede helft kwam de Venrayse ploeg nog terug tot 5-6 tegen koploper Schaesberg, maar was de tijd voor een puntendeling te kort.

In sporthal De Wetteling had het jonge Venrayse team in het eerste kwartier weinig in te brengen. Na een wervelende start namen de gasten uit Schaesberg meteen een royale voorsprong: 0-5. Er werd zwak verdedigd en de gasten lieten hun kwaliteiten zien en benutten iedere kans. Daarna herpakte het Venrayse team zich en ging vol pressen over het hele veld. Daar had de koploper problemen mee. Er kwamen kansen voor Lake Valley en voor rust bekroonde Nathan van Gerven een mooie individuele actie met een treffer: 1-5. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft ging Lake Valley verder in deze speelstijl. Schaesberg kwam nauwelijks onder de felle pressing van Lake Valley uit en de thuisclub creëerde zelf volop scoringskansen. Een vrije trap werd door aanvoerder Samir el Ghoul breed gelegd en Nathan van Gerven schoot binnen: 2-5. Daarna kwam het Venrayse team helemaal terug in de wedstrijd tot 4-5 door doelpunten van Gregory Mardjani en Dani Windhouwer, die een ijzersterke wedstrijd speelde. Door een benutte vrije trap liep de koploper toch weer uit naar 4-6. In de slotseconde speelde Lake Valley nog met een meespelende keeper en scoorde één keer door Reduane Najja: 5-6 eindstand. Coach Jos van Gerven: "In de tweede helft hebben we laten zien door hard te werken en fel te spelen dat we het iedereen in deze klasse moeilijk kunnen maken. Deze lijn moeten wij doortrekken en geeft goede moed voor de tweede seizoenshelft waar nog veel thuiswedstrijden op het programma staan." Op zaterdag 26 januari speelt Lake Valley uit in Roermond tegen ZVV Remunj, aanvang 20.30 uur.


Sander Lenders terug bij SV Venray

Venray | Sander Lenders keert terug bij SV Venray. De verdediger speelde tussen 2009 en 2013 ook al vierenhalf jaar voor de huidige eersteklasser en speelde de laatste seizoenen op het vierde niveau in Duitsland, bij SV Straelen. "Het voetballen daar was niet meer te combineren met mijn baan", aldus Lenders. "Ik merkte dat ik fysiek en conditioneel een beetje achter raakte en werd namens Venray door John (Beerkens, red.) en Ivo (van der Weerden, red.) benaderd, al heeft Robert Willemse daar ook een rol in gespeeld toen hij hoorde dat ik ging stoppen." Lenders wordt in Venray herenigd met Willemse, met wie hij bij Venray en Blerick samen achterin speelde.