Zege De Peelkorf

De Peelkorf-Bladella 13-9 (8-5).

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf namen zondag revanche voor de een week eerder geleden derby tegen Oranje Wit (20-11). In sporthal De Wetteling was de Ysselsteynse ploeg een maatje te groot voor Bladella: 13-9.

De Peelkorf opende de wedstrijd met een afstandsschot in de eerste minuut. Gedurende de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide partijen bleven om en om scoren. De thuisploeg ging de rust in met een voorsprong van drie treffers: 8-5. In de eerste minuten na rust wist De Peelkorf het spel meer naar zich toe te trekken en de kansen werden goed benut. Met enkele fraaie treffers op rij sloeg de thuisploeg het beslissende gaatje: 11-6. De gasten wisten drie strafworpen niet te verzilveren en stonden aan het einde van de rit met lege handen. Door de zege blijft De Peelkorf derde in de hoofdklasse. Op zondag 27 januari gaan de korfbalsters op bezoek bij Heumen, aanvang 11.05 uur.