PvdA: meer armoede ouderen

Venray | PvdA Venray houdt op maandag 4 februari de thema-avond Aan tafel: over armoede en ouderen vanaf 19.30 uur in 't Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray.

De PvdA wil in gesprek gaan met ouderen/bewoners en organisaties in de gemeente die kunnen aangeven hoe ouderen rondkomen van AOW en pensioen in deze tijden. Welke problemen zijn er? Waar lopen ze tegen aan? Wat zijn de verwachtingen? Welke vragen zijn er en welke tips? De PvdA constateert meer armoede bij ouderen. Daarom organiseert ze door het hele land bijeenkomsten om informatie op te halen over dit probleem.

PvdA-Tweede Kamerlid John Kerstens komt voor deze bijeenkomst naar Venray en ook Eerste Kamerlid Jopie Nooren, Jan van Cuijck, ouderenadviseur tevens vrijwilliger thuisadministratie bij Synthese, en een van de ambtenaren van de gemeente Venray schuiven aan. De gasten spreken met elkaar en met de aanwezigen in de zaal. Opmerkingen en vragen worden door hen opgepakt en besproken.

Programma: introductie gespreksleider Ricardo Brouwer, lid van de (Gijs van Dijk-) meedenkgroep armoede van de PvdA; voorstelronde tafelgasten; gesprek tussen tafelgasten en aanwezigen; slotwoord door Ricardo Brouwer; eventueel napraten met een drankje.

Aanmelden hoeft niet en de toegang is gratis.