Vastelaovend 1975 – een ttost tijdens de prinsenproclamatie.
Vastelaovend 1975 – een ttost tijdens de prinsenproclamatie. Oude foto

Vastelaovend 1975

Venray | De tijd van vastelaovend nadert en er hebben her en der al weer diverse vooractiviteiten (òpstoekbeejénkòmste) plaatsgevonden.

Uiteraard mag in deze rubriek een oude foto van de misschien wel mooiste en gezelligste culturele traditie niet ontbreken. De foto is van 1975, 4 x 11 jaar geleden, en laat een momentopname zien uit de prinsenproclamatie in de Venrayse schouwburg.

Oud-prins Toon I (van Aarssen) heeft zijn ambtsperiode afgesloten en de nieuwe prins van de Piëlhaas 1975 staat in de startblokken. Venrays best bewaarde geheim wordt aan Toon van Aarssen onthuld.

De nieuwe prins, Ton I (Nelissen) zal de scepter overnemen. Beide doorluchtigheden drinken er een glas bier op, zoals de traditie wil.

Het was een heel bijzondere prinsenproclamatie. Deze werd geheel in de foyer van de schouwburg gehouden; dus een ouderwetse avond aan lange tafels met bediening.

Er was een optreden van de legendarische tenor Willy Caron. Hij zong ook een duet met Fien Verheugen, de vrouw van oud-prins Sjeng I. Het werd een avond om nooit te vergeten. Karel Janssen en Henk Raedts waren de adjudanten en vorst Hans Thomassen leidde de ceremonie.


Foto: Archief carnavalsvereniging De Piëlhaas. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray