Moeder van gezin verdronken

VIERLINGSBEEK | De auto van een familie uit Vierlingsbeek is zondagavond te water geraakt in de Maas bij Vierlingsbeek. Vader en zoon konden tijdig uit de auto komen, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat. Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur in Bergen bij de veerpontovergang naar Vierlingsbeek.

De auto werd rond 21.15 uur in het water gelokaliseerd door de brandweer. Op het moment dat de auto aan de kant werd gehaald, bleek de moeder van het gezin nog in de auto te zitten en te zijn overleden. Het regende en waaide flink en er was weinig zicht ten tijde van het ongeval. Diverse duikploegen uit Limburg en Brabant zochten naar de auto. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. Veerbaas Johan van den Boogaard reageert geschokt op het nieuws. "Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie en naasten van de slachtoffers", vertelt hij.

Van den Boogaard pleit voor betere signalering vanaf Bergen. "Vaak zie je dat een pont vlak achter de dijk ligt, dan minderen automobilisten vanzelf vaart. In Bergen is dat niet zo. Daar kan je vanuit de Maasstraat met redelijke snelheid het water in rijden. We hebben contact gelegd met de gemeente om de situatie te wijzigen. Het is ontzettend triest wat er is gebeurd." Toch was het opmerkelijk dat het gezin te water raakte. "Het gezin is bekend met de situatie daar. Het was op het moment van het ongeluk wel ontzettend slecht weer. Het water kwam echt met bakken uit de lucht vallen en het waaide flink. Misschien dat het gezin daardoor werd verrast."

Het is niet de eerste keer dat er een voertuig te water raakt bij de pont in Bergen. Het is wel de eerste dodelijke afloop. Over de exacte oorzaak van het ongeluk is nog niks bekendgemaakt.