Afbeelding
Foto:

Architects naar Jera On Air

Ysselsteyn | Afgelopen zaterdag stond de vijfkoppige metalcoreformatie Architects nog in AFAS Live. Direct na deze show kondigde de organisatie van Jera On Air aan dat de Britten op vrijdag 29 juni ook het podium betreden van het muziekfestival in Ysselsteyn.

Hiermee is, na Sum 41, de tweede headliner voor het grootste hardcore- punk- en metalcorefestival van Nederland bekend. Daarnaast zijn ook Beartooth, No Turning Back, Municipal Waste, Death By Stereo, This Means War!, Polaris, Darko, Insanity Alert, Employed to Serve, Not on Tour, Candy, Searching For Relief, Chaser en Smoke or Fire toegevoegd aan de line-up van Jera On Air 2019. Eerder werd al bekend dat onder andere Heideroosjes, Hatebreed, Converge, Ignite en The Amity Affliction tijdens het weekend van 27 tot en met 29 juni naar Ysselsteyn komen. Het in Groot-Brittannië populaire tijdschrift Kerrang! riep Architects afgelopen jaar uit tot beste Britse live-band. Het bleek het laatste zetje dat de band nodig had om écht de allergrootste in het genre te worden. Momenteel zijn ze bezig aan de grootste Europese tour sinds de oprichting in 2006 en in dat kader zette de band afgelopen weekend de Nederlandse poptempel AFAS Live nog in vuur en vlam. Toch was zeker niet alles rozengeur en maneschijn de afgelopen jaren. Na een gevecht van drie jaar overleed leadgitarist en oprichter Tom Searle in augustus 2016 aan de gevolgen van kanker. Na een ingelaste pauze bleef nieuw werk een tijdje uit. Wel bleef de band optreden en lieten ze op onder andere Jera On Air 2017 een onuitwisbare indruk achter. Liefhebbers van metalcore komen bijvoorbeeld ook aan hun trekken met Beartooth. Onlangs dropten de Amerikanen hun derde album, en dat leverde ze louter positieve kritieken op.

Hun landgenoten van Municipal Waste zijn eind juni ook van de partij op de festivalweide in Ysselsteyn. Ook Nederlands onbetwiste hardcoreaanvoerder No Turning Back ontbreekt niet op de poster. Al meer dan twintig jaar toeren ze de wereld rond en in de tussentijd brachten ze negen albums uit. In februari wordt de headliner voor zaterdag 29 juni aangekondigd. De kaartverkoop is reeds begonnen via de website
www.jeraonair.nl.