Groepsfoto uit de oude doos.
Groepsfoto uit de oude doos. Foto: De Piëlreus

Vier dagen feest

Ysselsteyn | Het jubileumfeest van carnavalsvereniging De Piëlreus uit Ysselsteyn barst op donderdag 24 januari los. De festiviteiten worden een feest voor jong en oud. "We hebben vier dagen groot feest", vertelt vorst Martijn Claessens. Voor het jubileum wordt de hal van Rovadi in Ysselsteyn speciaal aangekleed.

De aftrap van het feestgedruis is op donderdagavond om 18.30 uur. In samenwerking met Jera wordt er een carnavalsbal georganiseerd voor de donderdagavondgroep (groep 6, 7 en 8) en de Piëlpubers (schoolverlaters tot en met 15 jaar oud). Ook de hoofdrolspelers van dit carnavalsseizoen zullen aanwezig zijn.

De ouderen staan op vrijdagmiddag 25 januari vanaf 13.00 uur in de spotlight tijdens de ouderenmiddag. De ouderen kunnen genieten van artiesten Henk Deters, Tonny Wijnands, Bert Janssen en Helga Cornelissen. Kaarten voor dit evenement kosten 5 euro inclusief kop koffie en stuk vlaai. Tickets zijn verkrijgbaar via Vitelia Winkel, Coop en www.pielreus.nl.

Nieuw is de reeds uitverkochte Hilarische Kienavond op vrijdag 25 januari. Het feestpaviljoen wordt omgetoverd tot grote kienhal voor het avondprogramma. De zaal is om 19.00 uur geopend en het programma begint om 19.45 uur. Er zijn de hele avond ludieke acts, sketches van verschillende gastoptredens en verrassende elementen. "Het wordt een avond vol humor en spektakel", zegt voorzitter Jos Geurts. "De avond wordt afgesloten met een afterparty waar Bjorn en Mieke en Pruus Mar optreden."

Alle kinderen van de basisschool komen op zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur aan hun trekken. Samen met de hoofdrolspelers van het carnavalsseizoen wordt er gehost en genoten van artiesten waaronder Pruuf Mar, dj Guus en dj Lex.

BABY BLUE

Op zaterdagavond 26 januari is de hal van Rovadi vanaf 19.30 uur het decor voor de feestavond met de band Baby Blue. "Deze band zorgt voor een geweldige sfeer met hun aanstekelige muziek", vertelt Claessens. "Baby Blue stond onder meer op Paaspop en de Zwarte Cross. Deze band is leuk voor jong en oud." Ook dj Guus en dj Lex zullen deze avond opfleuren. Kaarten kosten 10 euro inclusief garderobe en zijn verkrijgbaar via www.pielreus.nl of bij Coop en Vitelia Winkel in Ysselsteyn.

De vrijwilligers en commissieleden worden op 27 januari in het zonnetje gezet met een brunch van de vereniging om 11.30 uur. Aansluitend is om 13.30 uur de receptie met Sjanté. "Iedereen is van harte uitgenodigd op deze receptie. Sjanté is vanaf 16.00 uur te bewonderen, maar we beginnen dus al eerder."