Open NK voor modelstockcars

Venray | Het open Nederlands kampioenschap voor elektrostockcars schaal 1:12 wordt op zondag 20 januari gehouden door modelstockcarclub De Peeldrivers op het binnencircuit van modelraceway Venray.

Er verschijnen zo'n veertig rijders aan de start in vier verschillende klassen. Deze klassen bestaan uit witdakkers, geeldakkers, blauwdakkers en rooddakkers. De klasse rooddakkers zijn de grote mannen in de modelstockcarwereld. Deze rijders behalen met hun relatieve kleine racewagens topsnelheden van zo'n 60 a 70 kilometer per uur op het binnenracecircuit van De Peeldrivers.

Omdat het een open kampioenschap is, komen er dit jaar ook zo'n tiental Engelse rijders over om zich te meten met de top van Nederland. Diverse elektrorijders uit Nederland gaan ook jaarlijks naar Engeland om daar deel te nemen aan het Brits kampioenschap.

Een elektromodelstockcar is te vergelijken met de grote stockcars die onder andere hun wedstrijden rijden op Raceway Venray, maar dan zijn nagebouwd op schaal 1:12. Op dit open Nederlands kampioenschap verschijnen ook enkele grote namen uit Limburg aan de start, onder wie Gijs Verkoijen (Wanssum), Sven Versteegen (Melderslo) en Davy Wilms (Maasbracht).

Zaterdag 19 januari zijn de trainingen van 12.00 tot 17.00 uur. Zondag 20 januari start om 10.00 uur de voorronde. Na de voorrondes gaan de beste 24 rijders om 13.00 uur strijden in de kwartfinales. Hierna gaan de beste twaalf rijders door naar de halve finales. De grote finale, waarin de beste zes rijders aan de start verschijnen, start om 15.00 uur. Er wordt ook een juniorfinale verreden, direct na de grote finale. Modelraceway Venray van de Peeldrivers ligt aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn. De entree is op beide dagen geheel gratis.

Voor meer informatie kijk op de website www.peeldrivers.nl.