Een verbeten duel tussen Jessica Klaassens (links) en Janneke Jenneskens.
Een verbeten duel tussen Jessica Klaassens (links) en Janneke Jenneskens. Foto: Henk Lammen

'Vier keer feest!'

Oranje Wit-De Peelkorf 20-11 (10-5). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels en Steffie van Rooij (beiden 4x), Dionne Drabbels en Maureen Drabbels (beiden 3x), Kim Hendrix (2x), Jessica Klaassens, Mandy Klaassens, Anouk Reintjes en Sofie Claessens; doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen, Lisa Verlijsdonk, Marly van Asten, Rachèl van Meijel en Janneke Jenneskens (allen 2x) en Eline Claessens.

Venray | In de hoofdklasse korfbal is Oranje Wit in de derby tegen De Peelkorf enkele maatjes te groot. In sporthal De Wetteling staat zondag aan het einde van het duel een royale 20-11 voor de thuisploeg op het scorebord.

Door Henk Lammen

Alleen in de eerste tien minuten kunnen de Ysselsteynse korfbalsters in het spoor blijven van de thuisploeg. Oranje Wit opent het bal met de eerste treffer van de dag, waarna de gasten door drie treffers op rij van Tina Janssen, Marly van Asten en Eline Claessens voor de eerste en meteen de laatste keer van deze middag een voorsprong nemen. Nog voor rust buigt Oranje Wit de achterstand om in een voordelige marge van vijf doelpunten: 10-5. In de tweede helft blijft Oranje Wit oppermachtig en loopt uiteindelijk uit naar een zege met negen treffers verschil. Na afloop van de zege is speelster Jessica Klaassens van Oranje Wit het stralende middelpunt. Op een dag drie feestjes vieren is ook voor haar uniek. Ze is zelf 20 jaar geworden, haar moeder is zondag ook weer een jaartje ouder geworden en een klinkende overwinning in de korfbalderby. Mooier kan bijna niet. Jessica corrigeert meteen. "Vier feestjes. We hebben ook twintig doelpunten gemaakt", lacht ze. Vijf treffers te weinig, want bij 25 gescoorde doelpunten trakteert coach Edwin Griesheimer zijn ploeg op een bierdouche. "Nou douche, dan krijgen de dames een rondje bier", glundert hij. Vader John Klaassens geniet aan de rand van het speelveld met twee vlaaien voor de winnende formatie. "Dit is toch fantastisch. Hoe het team geknokt heeft. Dat is echt mooi om te zien", aldus de trainer van Holthees die een voetballoze zondag inruilt voor de korfbalwedstrijd van zijn dochter. Hij slaat daarmee precies de spijker op de kop. Jessica beaamt de woorden van haar vader. "Dat is de grote kracht van ons team. We knokken van de eerste tot de laatste minuut. En vooral verdedigend staan we ijzersterk. We geven iedere week heel weinig kansen weg. We spelen heel fel en zitten er kort op." De korfbalderby tegen De Peelkorf geeft Oranje Wit altijd extra vleugels. "Ik stond vanmorgen wel met kriebels in de buik op. De wedstrijd leeft al de hele week", bekent ze. Op de zege van Oranje Wit valt volgens haar niks af te dingen. "We waren echt sterker tegen een tegenstander met veel jonge speelsters. Wij hebben meer ervaren speelsters die de kar trekken. We zijn bovendien bloedfanatiek in het veld. Maken elkaar als team sterker."

De Leunse korfbalsters blijven door deze zege aan kop in de hoofdklasse. Op zondag 20 januari speelt Oranje Wit de topper uit tegen medekoploper Stormvogels. Beide ploegen delen de koppositie met de maximale score van tien punten uit vijf duels. Aan een kampioenschap durft Klaassens nog niet te denken. "Nou moet ik opletten wat ik zeg", lacht ze opnieuw. "Het gaat boven verwachting goed, maar een titel. We gaan nu in ieder geval voor een plekje bij de top drie."