Minder opbrengst grondprijzen

VENRAY | De gemeente Venray houdt de grondprijzen binnen de eigen grenzen en voor groen- en reststroken op hetzelfde peil als voorgaande jaren. Dat hebben burgemeester en wethouders op advies van een onafhankelijk taxateur besloten. Dat betekent wel een lagere opbrengst van rond de 205.000 euro.

De prijs voor een vierkante meter bouwgrond (voor grondgebonden woningen in de vrije sector) blijft derhalve 230 euro exclusief btw. In de grondexploitaties van de woningbouwplannen is voor dit jaar wel rekening gehouden met een verhoging van de opbrengsten. Nu die indexering niet doorgaat heeft dat dus financiƫle gevolgen voor deze grondexploitaties. Het gevolg is dat op de jaarrekening een lager resultaat op de eindwaarde moet worden genoteerd van ongeveer 205.000 euro.
Voor grond op bedrijventerreinen moet tussen de 98 euro (Smakterheide 2) en 150 euro (De Hulst 2) worden betaald. Groen- en reststroken bij woningen moeten zo'n 115 euro opbrengen, op bedrijventerreinen rond de zestig euro. Dezelfde stroken in hartje centrum van Venray kosten 475 euro, in het aangrenzende gebied 190 euro.