Succesvolle petitie tegen Maaslijn

Venray | Leerlingen van klas 1D van de opleiding Media, Vormgeving en Design in Nijmegen zijn er al een tijdje helemaal klaar mee: de dienstregeling op de Maaslijn. Storingen, vertragingen en de uitval van treinen teisteren de scholieren dikwijls. De groep leerlingen besloot daarop een actie te starten en hun onvrede te uiten.

Er werden flyers ontworpen en er kwam een website online waarop iedereen de petitie voor beter vervoer op de Maaslijn kon tekenen. Eén van de initiatiefnemers is de 16-jarige Wesley Hagens uit Meerlo. De petitie is inmiddels al meer dan 3.500 keer getekend. "We zijn in één week drie keer te laat gekomen", verduidelijkt Hagens. "Een vriend kwam met het idee om er iets mee te doen, toen zijn we de petitie gestart. In de eerste week tekenden duizend mensen de petitie."

Onlangs spraken de leerlingen ook al met een lid uit de Tweede Kamer. Hagens: "De doelstelling is dat er een betere Maaslijn komt, er rekening wordt gehouden met de passagiers en dat ze op tijd laten weten als er een storing is." De petitie wordt gebruikt om in gesprek te gaan met verschillende partijen.