Loes van Dijk scoorde afgelopen zaterdag vier treffers.
Loes van Dijk scoorde afgelopen zaterdag vier treffers. Foto: Henk Lammen

Loes van Dijk: "Dit is echt zuur"

Manual-ESZV Oktopus 32-33 (17-14). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (8x), Ankie Billekens en Maaike Lipman (beiden 6x), Conny van Tilburg en Loes van Dijk (beiden 4x), Jantine Rongen (3x) en Lisa de Vries.

Venray | In de tweede klasse leden de handbalsters van Manual een nipte thuisnederlaag tegen ESZV Oktopus: 32-33. Ondanks de nederlaag blijft Manual derde in de stand.

Manual won eerder dit seizoen de uitwedstrijd nipt tegen ESZV Oktopus (27-28). "We waren er dus op voorbereid dat het een pittige en moeilijke wedstrijd zou gaan worden", aldus speelster Loes van Dijk voor het duel. Ze sloeg daarmee de spijker op de kop. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Albert Geluk lag het tempo meteen hoog en scoorden beide ploegen tot aan 4-4 om beurten. Via enkele snelle break-outs en worpen uit de tweede linie nam Manual langzaam het heft in handen. De gasten uit Eindhoven profiteerden op hun beurt van gaten in de Venrayse verdediging. De thuisploeg liep via snelle aanvallen van de hoekspelers uit naar een 12-8 voorsprong. Van Dijk: "De wedstrijd werd rommelig en chaotisch en aan beide kanten werden onnodige fouten gemaakt. We kregen het aanvallend steeds moeilijker tegen de erg fysieke Eindhovense ploeg. Door te blijven knokken, konden we met een voorsprong (17-14, red.) de rust ingaan." Na de thee had Manual het moeilijk om deze voorsprong te behouden. "Verdedigend werden we zwakker. Bovendien hadden we moeite om grip te krijgen op de spelverdeelster van Oktopus die te vaak kon scoren. We verloren de grip op de wedstrijd, kwamen er aanvallend niet meer door en konden moeilijk omgaan met het fysieke spel van de gasten." In de slotfase liepen de gasten met nog vijf minuten op de klok uit naar een 30-33 voorsprong. In de slotminuten kwam Manual met twee treffers op rij nog wel terug tot 32-33, maar de punten gingen mee naar Eindhoven. "Dit is echt zuur", aldus een teleurgestelde Loes van Dijk na afloop. "We hebben nooit de kop laten hangen, maar het was vandaag niet genoeg." De Venrayse handbaldames spelen op zaterdag 19 januari opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal De Wetteling. Om 20.00 uur is Wittenhorst de tegenstander.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding